HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportCroatian Drift Challenge u Dalmaciji – Malačka-Radošić (Lečevica)

Croatian Drift Challenge u Dalmaciji – Malačka-Radošić (Lečevica)


Za gotovo dva tjedna, točnije 16. studenog, vozi se još jedna drift utrka u Hrvatskoj, stil koji je sve popularniji. Dođite na Croatian Drift Show Dalmacija.

Organizatori Croatian drift challenge-a odlučili su po prvi put prezentirati ovaj oktanski sport ljubiteljima koji su dosad morali potegnuti put Zagreba ili Osijeka kako bi prisustvovali istom. Okupiti će se već dobro poznati natjecatelji, ali i neki novi vozači iz okolice Splita, Trogira, Solina što će zasigurno privući veliki broj zainteresiranih gledatelja, a time je zagarantirana zabava i mnoštvo interesatnih duela.

Domaći vozači, kao i gosti sigurno će dati sve od sebe da ostanu zapaženi na ovom Show eventu. Kao i na dosadašnjim natjecanjima, najhrabriji posjetitelji moći će i sami iskusiti stazu, voziti se u posebno pripremljenim drift automobilima, za čijim će upravljačima sjediti najbolji drifteri s ovih područja.

Podsjetimo, drift je tehnika vožnje automobila u kojoj vozač namjerno zanosi vozilo kako bi mogao bočno kliziti ali pritom zadržava maksimalnu kontrolu.

Pred vozača stavlja izazov da na atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg kraja prelazi zadanu stazu. Prilika je, ujedno, da najbolji drifteri pokažu kako vješto nadovezati jedan za drugim zavojem i oduzeti dah gledateljima. Izbor auta iznimno je važan, no uspjeh prije svega ovisi o vozačevu umijeću, što znači da se osim profesionalaca ovim sportom mogu baviti i entuzijasti – amateri.

Drift je nastao u Japanu otkud se vrlo brzo proširio svijetom te je svojom atraktivnošću, twin driftom i odlično pripremljenim automobilima raznih brandova privukao zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i naravno atraktivnost vožnje – naglasili su prilikom najave organizatori trke, Goran Šorak te Dario Skoko.

Organizatori posebno zahvaljuju sponzorima i tvrtkama  Red Bull, Valvoline, Motor-diht, Yokohama, magazin “Auto i točka”, Auto Partes, Auto “FEF”, Gabrek tuning, Zzip-mediagroup, Folije Zagreb, Pivovara „Laško“ i brojnim drugima.

Drift staza na Malačka-Radošić (Lečevica) svoja vrata otvara već 15. studenog sa slobodnim treninzima od 13 sati, a ulaz za posjetitelje je samo 10 kn.

U nedjelju se odvija standardan Drift Challenge Show dan koji se sastoji od treninga, kvalifikacija, top16 twin borbi i naravno finalnog okršaja, ulaz za posjetitelje u iznosu 30 kn.

Više informacija o Croatian Drift Show-u možete pronaći na službenoj Facebook stranici.

CDC 2014 Dalmatia 02