HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportCroatian Drift Challenge: Slovenac Peter Žvan pobjednik u Mićevcu

Croatian Drift Challenge: Slovenac Peter Žvan pobjednik u Mićevcu


Slovenac Peter Žvan opet je pobijedio na Croatian Drift Challengeu, održanom ovog vikenda u Mićevcu. Lanjski pobjednik CDC-a u finalu je sa svojim BMW-om ‘kockicom’ bio bolji od sunarodnjaka Tadeja Gostinčara u još jednoj ‘kockici’. Čast Hrvata trećim je mjestom obranio Marino Pirić, također s BMW-om.

Na stazi AMC Centra u Mićevcu pred oko tisuću gledatelja nastupilo je 30 driftera, što je najveći broj od svih dosadašnjih CDC natjecanja. U kvalifikacijama za ulazak u Top 16 većina je favorita opravdala očekivanja, ali neki su na svoju i žalost sponzora podbacili.

Najviše je bodova u kvalifikacijskim vožnjama skupio Tadej Gostinčar, s BMW-om E30 325i prepoznatljivim po natpisu Drift Polizei. Osim njega prolazak u finale izborili su još Rok Keršič, Martin Gombač, Goran Simić, Peter Kališek, Josip Žagar, Dario Skoko, Marino Pirić, Gregor Sedlar, Miha Šuštaršič, Vladimir Obranović, Tonći Laura,  Benjamin Čemas, Marko Đurić, Tihomir Iskra i Peter Žvan.

U finalu se vozio atraktivni twin-drift, a pobjede su ostvarili Gostinčar, Gombač, Žagar, Pirić, Šuštarčič, Obranović, Đurić i Žvan. Najatraktivniji je dvoboj bio između Šuštaršiča i Sedlara (pobjednika lanjskog jesenskog CDC-a). Nakon što se u prvoj vožnji okrenuo, Sedlar je u drugoj krenuo na sve i ništa i dostigao je Šuštaršiča, ali po mišljenju sudaca ipak ne na pravilan način, pa je ispao.

U sljedećoj rundi tri su dvoboja riješena nakon dvije vožnje. Žvan je pobijedio Đurića, Šuštaršič je bio bolji od Obranovića, a Gostinčar od Gombača. U hrvatskom dvoboju Josipa Žagara Zaxa i Marina Pirića o pobjedniku su, na oduševljenje publike, odlučivale četiri vožnje. Zax je u nabrijanoj Corolli ipak morao priznati nadmoć Piriću.

Što smo bili bliže velikom finalu, to su i vožnje bile luđe i atraktivnije. Gostinčar je u polufinalu pobijedio Pirića, a Žvan je morao šest puta voziti da pobijedi Šuštaršiča. Potom ga je u borbi za 3. mjesto pobijedio i Pirić, a na kraju je uslijedilo veliko finale Petera Žvana i Tadeja Gostinčara. Nakon šest neizvjesnih vožnji Žvan je još jednom postao pobjednik.

Izvor: Automoto-portal.hr