HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportCroatian Drift Challenge, sezona 7: ponovo driftamo 9-10. svibnja

Croatian Drift Challenge, sezona 7: ponovo driftamo 9-10. svibnja


Na poznatoj lokaciji – zagrebačkom Oryx Centru za sigurnu vožnju u Mičevcu, kreće nova 7. Croatian Drift Challenge. Očekuju nas puna dva dana spektakla u kontroliranom proklizavanju”.

Samo tri tjedna dijeli nas od prve runde Croatian Drift Challengea, prestižnog hrvatskog natjecanja čiji će domaćin biti zagrebački Oryx Centar za sigurnu vožnju na Mičevcu. Ove će se sezone predstaviti novi vozači, nove drift jurilice, ali i neka nova pravila.

Fantastična vijest je da od ove sezone svako natjecanje unutar Croatian Drift Challenge-a traje dva dana. Saznajemo kako će se pojaviti i neka nova pravila kao što su obavezna led svjetla na automobilima kako bi suci bolje vidjeli pogreške vozača i tako bolje ocjenjivali vožnje driftera. I sam fond novčanih nagrada za vozače bit će veći što bi također moglo potaknuti sve sudionike na još žešće i atraktivnije vožnje.

Za sve posjetitelje tu su već  poznate “TAXI drift vožnje”, no ovog puta organizatori najavljuju kako će broj vožnji biti ograničen – stoga požurite i okusite čari drifta. Standardno će biti organiziran i RC drift (autići na daljinsko upravljanje), uz uvijek atraktivne hostese, nagradne igre i prateći program.

Uz domaće vozače očekuju se i gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije, kao i neki novi vozači, ali i nove drift jurilice s više od 600 konjskih snaga.

Croatian Drift Challenge, sezona 7 02

Podsjetimo se – drift je tehnika vožnje automobila u kojoj vozač namjerno zanosi vozilo kako bi mogao bočno kliziti ali pritom zadržava maksimalnu kontrolu. Izazov je vozačima na atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg kraja prelaziti zadanu stazu. Posebno je atraktivno kada driftaju dva vozača jedan za drugim. Izbor automobila za drif je vrlo važan, no uspjeh prije svega ovisi o vozačevu umijeću, što znači kako se se osim profesionalaca ovim sportom mogu baviti i entuzijasti – amateri.

Drift je nastao u Japanu odakle se vrlo brzo proširio svijetom. Svojom je atraktivnošću, twin-driftom i odlično pripremljenim automobilima svih marki privukao zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin-drift ocjenjuju suci. Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i naravno atraktivnost.

Drift staza na Mičevcu vrata otvara 09. i 10. svibnja od 9 sati. Za subotu je ulaz besplatan, u Nedjelju na dan Utrke cijena ulaznice je 40 kn.

Više na službenim stranicama Croatian Drift Challengea.

Croatian Drift Challenge, sezona 7 03