Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportCraig Breen, Charles Martin i Diogo Gago voze za Peugeot Rally Academy u 2015. godini

Craig Breen, Charles Martin i Diogo Gago voze za Peugeot Rally Academy u 2015. godini


Peugeot nastavlja i iduće sezone podupirati mlade relijaše kroz program Peugeot Rally Academy. Njihov vozači u 2015. godini bit će Irac Craig Breen, Francuz Charles Martin i Portugalac Diogo Gago.

Craig Breen nastavlja suradnju s Peugeotom nakon što je u 2014. godini, vozeći Peugeot 208 T16, osvojio treće mjestu u Europskom prvenstvu, iza Lappija i Wieganda u Škodama. Za iduću sezonu cilj mu je postati europski prvak, a potpora u tom naumu i dalje će mu biti suvozač Scott Martin.

Predviđeno je da Breen nastupi na devet od deset utrka, preskočit će jedino Ciparski rally u rujnu. Usporedo s tim programom vozit će sedam utrka u WRC-2 prvenstvo, dakle čeka ga zgusnut raspored u 2015. godini.

– Oduševljen sam nastavkom suradnje s Peugeotom, a iduće godine prioritet mi je osvajanje naslova prvaka Europe. Prošla sezona nije bila laka, 208 T16 bio je nov auto i imali smo dosta nesreće, ali sad su sve stvari posložene za uspješan rezultat – rekao je 24-godišnji Breen.

Drugi vozač Peugeota u ERC-u bit će 25-godišnji Charles Martin, koji je ove godine pobijedio u 208 Rally Cupu, pa će za nagradu dobiti šest nastupa u 208 T16. Na rasporedu su mu četiri ERC utrke (Irskoj, Azori, Češka, Grčka) i dva nastupa u Francuskoj (Le Touquet, Var).

Pobjednik 208 Rally Cupa u juniorskoj konkurenciji je 23-godišnji Portugalac Diogo Gago, a on će karijeru nastaviti kao Peugeotov vozač u Junior ERC prvenstvu. Vozit će 208 R2 i pokušati ostvariti rezultat svoje prethodnika Stephanea Lefebvrea, koji je s tim autom postao juniorski prvak Europe. Peugeot je mladom Portugalcu osigurao četiri utrke, a on si je sam platio još dvije, kako bi imao više šanse za osvajanje naslova i atraktivne nagrade – vožnje u R5 automobilu na Tour de Corse.

Osim trojice stalnih vozača, jedan nastup imat će i lanjski član ekipe Stéphane Lefebvre, koji će s 208 T16 nastupiti na Ypres Rallyju u Belgiji.

Europsko rally prvenstvo počinje uskoro, 4. siječnja u Austriji, gdje se održava Jännerrallye.