Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaContinental and Cisco Connected Car Expo – 3G mobilne veze u vozilima
Continental and Cisco Connected Car Expo

Continental and Cisco Connected Car Expo – 3G mobilne veze u vozilima


Dvije velike kompanije, tehnološki Cisco i automobilski Continental, udružili su se i zajedno napravili Continental and Cisco Connected Car Expo koncept 3G vozila.

Živimo u povezanom svijetu, u svijetu u kojem je komunikacija vrlo bitna, bilo kada i bilo gdje. Sve smo više u pokretu, sve više posla radimo izvan matičnog radnog mjesta, negdje na terenu, doma, na putu. U tome svemu dobro će doći i projekt koji je neobično nazvan Continental and Cisco Connected Car Expo.

Radi se o posebnom konceptu automobila koji ima mogućnost povezivanja s drugima ne samo preko 3G veze, nego oni idu i dalje. Naime, kompanije Cisco i Continental su kroz Continental and Cisco Connected Car Expo projekt napravili automobil koji se automatski povezuje s Internetom ovisno o mobilnim vezama koje su mu na određenoj lokaciji dostupne.

U stvari, njihov se novi konceptualni automobil pretvara u svojevrsni mobilni hotspot koji može “uloviti” 3G i 4G signale. Drugim riječima, suputnicima u automobilu više ne bi trebalo biti dosadno, jer će na raspolaganju imati brzi Internet. Naravno, postavlja se pitanje cijene koliko će takvi Continental and Cisco Connected Car Expo hotspot automobili koštati, no sve je još u razvoju tako da je o tome prerano govoriti.

Naravno, postavlja se i pitanje sigurnosti, no upravo ovaj novi sustav zahvaljujući Ciscovim tehnologijama pomoći će u borbi protiv automobilskih ili mobilnih hakera. Druga zanimljiva stvar koja se može iskoristiti zahvaljujući ovom sustavu je samo osiguranje automobila. Naime, ovisno o količini korištenja automobila premije za osiguranje bi mogle biti i osjetno manje.

Sve u svemu, novi Continental and Cisco Connected Car Expo projekt odnosno koncept nam zvuči vrlo zanimljivo. Čini nam se kako nam je tehnološka budućnost u automobilima vrlo – uzbudljiva…

Continental and Cisco Connected Car Expo