Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCitroenovi novi PureTech motori s novim tehnologijama smanjuju ispuh stakleničkih plinova

Citroenovi novi PureTech motori s novim tehnologijama smanjuju ispuh stakleničkih plinova


U skladu s novim smjernicama razvoja automobilskih pogona koji bi trebali biti “zeleno” ekološki prijentirani, u skladu s tim načelima razvijeni su i novi Citroenovi PureTech motori.

Lansiranje nove generacije motora na tržište ujedno je i prilika za ugradnju brojnih unapređenja koja donose korist svima, osobito kad je riječ o zaštiti okoliša, udobnosti u vožnji te niskim troškovima uporabe.

Citroen C4Dolazak nove obitelji benzinskih motora PureTech u gamu CITROËN još je jedan dokaz «Créative Technologie». Zbog primjene najnovije dostupne tehnologije ta obitelj motora u usporedbi s prethodnom generacijom nudi jednaku ili veću snagu te potrošnju goriva i emisiju stakleničkih plinova manju za oko 25%.

Dostupna na modelima Citroën DS3 i C-Elysée, nova obitelj motora proizvodi se u tvornici Trémery u Francuskoj.

Tehnički preduvjeti nove generacije motora PureTech podrazumijevali su istinski prekid s dosadašnjim mehaničkim konceptom. Cilj je bio znatno smanjiti štetne plinove i potrošnju goriva, no jednako tako trebalo je smanjiti i ukupnu masu vozila povećavajući pri tom njegovu kompaktnost. Naposljetku, specifična snaga od 50 kW po litri goriva zaokružila je glavne smjernice projekta.

Razvijeno je nekoliko različitih obujma motora od kojih su dva već danas u ponudi: motor obujma od 1 litre i 1,2 litre, snage raspona od 68 do 82 KS (od 50 do 60 kW). Ovisno o modelu i ugrađenim gumama, potrošnja u mješovitoj vožnji nove obitelji motora kreće se od 4,3 l/100 km do 4,6 l/100 km što odgovara ispuštanju CO2 od 99 do 107 g/km. U usporedbi s motorima prethodne generacije te su vrijednosti smanjene oko 25%.

PureTech VTi 82: ekonomičnost i vrhunske performanse
Dostupan od studenog na Citroën DS3, motor VTi 82 ima obujam od 1199 cm3.  Njegova najveća snaga je 60 kW pri 5750 o/min, što je povećanje od 6 kW (9 KS) u usporedbi sa zamijenjenim motorom od 1,4 litre. Ovdje je napredak također znatan: najveća brzina povećana je za 11 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h skraćeno je za 1,9 sekundi, dok je potrošnja smanjena za 1,5 l/100 km (-25% u odnosu na prethodnu generaciju) da bi dostigla razinu od 4,5 l/100 km. Ispuštanje CO2 smanjeno je za 35 g pa sad iznosi 104 g/km.

Još jedna izvedba istog obujma (VTi 72) bit će dostupna na novom Citroën C-Elysée, koji će se lansirati u siječnju 2013. godine na hrvatskom tržištu.

Izvor: Auto-info