Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaVremeplovCitroen XM – dekadentni i problematični Francuz s kraja osamdesetih godina

Citroen XM – dekadentni i problematični Francuz s kraja osamdesetih godina


Donosimo prvi dio priče o Citroenu XM, automobilu koji je trebao biti perjanica francuskog luksuza…

Citroen XM nije imao nimalo lak posao. On je nasljednik popularne “žabe” i CX-a, a oba su, u svoje vrijeme bili revolucionarni automobili. Uzmimo npr. CX-a; taj je automobil dizajnom bio poput svemirskog broda za sve svoje konkurente, a bogami i tehnološka dostignuća bila su pozamašna. Da li je onda XM uspio? Pa, kako se uzme. Citroen XM proglašen je najboljim automobilom 1990. godine, a okitio se lovorikama s još 14 razno-raznih natjecanja. Nažalost, na kraju se ispostavilo da su te krune ustvari, krune od trnja.

Citroen XM 02

Crtaće olovke primio se Bertone i napravio vrlo dobar posao. Okosnice dizajna su izuzetno niska prednja hauba, uska svjetla, te povišen stražni kraj. Citroen XM dičio se formom “liftbacka”, tj. automobila s petero vrata, što za višu srednju klasu nije baš bila učestala pojava. Recimo da je XM dizajnom donekle uspio zadržati čar francuske ekstravagancije, i zaista se ponešto razlikovao naspram svojih uštogljenih konkurenata, ali po meni je CX ipak podigao ljestvicu nešto više.

Udobnost, udobnost i udobnost.Ta tri pojma, tim redosljedom, bili su glavne premise u glavama francuskih inženjera. XM se kotrljao na platformi Peugeota 605, ali uz dodatak tradicionalnog hidropneumatskog ovjesa. Osnovne izvedbe vozile su se na klasičnoj hidropneumatici, a jače su bile opremljene Hydro active i Hydro active 2 sustavom. Potonji sustavi bili su ojačani svom silom senzora i računalom, ne bi li iskustvo vožnje podigli na novu razinu. Pa kako se onda XM vozio? Ustvari, odlično! Za prednjepogonaša te klase i tih gabarita, pružao je odlične dinamičke karakteristike i udobnost. Iz takta su ga izbacivale samo oštre i kratke neravnine na kojima je pokazivao određen suficit rafiniranosti.Problem nastaje kada hidropneumatika ne radi kako treba, što se znalo događati. U tom slučaju, XM ustvari postaje kotrljajuća kanta koja izbija bubrege.

Citroen XM 04

Unutrašnjost nije bila razigrana poput vanjštine. Izuzev Citroenovog upravljača s jednom prečkom i foteljaških sjedala, bila je dosta sterilna i ne inovativna. Treba napomenuti kako su stražnja sjedala bila na višoj poziciji ne bi li i putnici na stražnjoj klupi imali bolju preglednost. To izdizanje stražnje klupe je na tragu postizanja maksimalne udobnosti. Ponuda prostora je bila dosta dobra, a kvaliteta materijala samo zadovoljavajuća. Germani su svoje unutrašnjosti ipak izrađivali stamenije i čvršće…

Citroen XM 03