Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCitroen klub Croatia proslavlja jubilarni 10. rođendan!

Citroen klub Croatia proslavlja jubilarni 10. rođendan!


Citroen klub Croatia osnovan je 2001. godine, dakle ove godine proslavlja 10. godišnjicu postojanja. Klub ima 60 članova koji posjeduju oko 75 starih vozila marke Citroen.

Citroen klub Croatia promovira kulturu življenja sa starim Citroën vozilima (2 CV, DY, Ami, Mehari, HY, DS, CX, GS, Traction Avant), čuva Citroenovu baštinu, organizira susrete i izlete, pomaže članovima oko nabavke dijelova i restauracije vozila te sudjeluje u raznim humanitarnim i drugim akcijama.

Citroën klub Croatia član je Amicale Citroën International (ACI), vrhovnog tijela koje okuplja sve Citroën klubove u svijetu. Citroën klub Croatia po broju aktivnosti i komunikacijskim kanalima najaktivniji je i  najsadržajniji klub ovakvog tipa u  Hrvatskoj. Klub je u interakciji sa članovima preko web stranice, foruma, You Tube kanala, Facebook grupe, grupnog e-maila i sms poruka.

U proteklih 10 godina Citroen klub Croatia organizirao je preko 100 zajedničkih djelovanja u raznim segmentima. Na klupskoj razini organizirano je 16 susreta, 7 off road vožnji i 18 izleta na raznim lokacijama diljem Hrvatske, 30 puta sudjelovali su na susretima u regiji i na svjetskim susretima Citroëna.  Klub je organizatori smo ‘Old school desant’ manifestacije, koja se do sada održala 7 puta u Zagrebu i Ozlju i koja okuplja preko 130 Oldtimera.

Klupska internet stranica je na adresi www.citroenclub.hr. To je prva ozbiljna stranica na ovim prostorima koje se bavila oldtimer tematikom i prva Citroën stranica posvećena starim Citroën automobilima. Stranica sadrži oko 13.520 fotografija i veliki broj tekstova raspoređenih u 258 albuma i 19 kategorija.

Prije 8 godina forum CK Croatia bio je prvi Oldtimer i Citroën forum na ovim prostorima iz kojeg su emanirali mnogi klubovi , družine, frakcije, forumi , facebook grupe na ovim prostorima ( BiH, Hr, Srb, Slo ). U 8 godina kontinuiranog djelovanja kroz forum je prošlo preko 100.000 fotografija vezanih za tematiku starih Citroën vozila. Forum se svakodnevno osvježava novim fotografijama i tekstovima.
 
Preko 100 filmova klupske tematike i iz povijesti marke Citroën podignuto je na You tube. Ove godine pokrenuta je i grupa Citroen klub Croatia na Facebooku koja ima 107 članova.

Izvor: Automoto-portal.hr