Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCitroen DS 6WR – novi SUV visoke klase na auto salonu u Pekingu
Citroen DS 6WR - novi SUV visoke klase na auto salonu u Pekingu

Citroen DS 6WR – novi SUV visoke klase na auto salonu u Pekingu


Novi Citroen DS 6WR, koji će u punom sjaju biti predstavljen na pekinškom auto salonu, nasljednik je popularnog DS 5LS i ocrtava slijedeći korak u razvoju SUV-a.

Kako je dizajniran u Parizu, svojim izgledom ocrtava i sav raskoš glavnog francuskog grada. Moramo priznati kako je francuski proizvođač odlično pogodio snažne linije SUV-a i uglađeni DS izgled. Inače, dug je 4,55 m, širok 1,86 m i visok 1,61 m, te ima međuosovinski razmak od 2,73 m.

Citroen DS 6WR ima ugrađen Grip Control koji omogućuje optimalno prianjanje na svim vrstama podloge bez pogona na sve kotače i ograničuje potrošnju goriva i emisiju CO2. Uz DS 6WR nude se motori s tehnologijom visoke razine poput e-THP 160 i THP 200 s izravnim sekvencijalnim ubrizgavanjem koje se puni visokotlačnom pumpom i turbopunjačem tipa Twin Scroll. Opremljeni su automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Aluminijski krovni nosači vizualno naglašavaju uzdignuće ističući dinamičnost novog modela. Nosači „uranjaju“ u karoseriju prateći oblik stražnjeg blatobrana.

Sve u svemu, novi je Citroen DS 6WR vrlo zanimljiv automobil koji će lako pronaći put do svojih novih vlasnika.

Citroen DS 6WR - novi SUV visoke klase na auto salonu u Pekingu