Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCitroen C4 Cactus – neobična kompakta limuzina iz C segmenta
Citroen C4 Cactus - neobična kompakta limuzina iz C segmenta

Citroen C4 Cactus – neobična kompakta limuzina iz C segmenta


Pomalo neobičnog izgleda pojavio se novi Citroen C4 Cactus. Kako kažu u francuskoj kompaniji, slušali su potrebe kupaca.

Citroen je poznat po svom jedinstvenom dizajnu. Nekima se sviđa, drugima ne, no mora se priznati kako je prepoznatljiv. Novi Citroen C4 Cactus je kombinacija estetike i uporabe. Jednu od značajnijih karakteristika spominje se Airbump koji je dostupan u četiri boje (crna, siva, bež i smeđa), a s kojim se povećava mogućnosti personalizacije sa deset boja karoserije i tri boje unutrašnjosti (Ambiance Stone Grey, Pack Habana Inside i Pack Purple Inside).

Citroen C4 Cactus je i tehnološki napredan, serijski se isporučuje sa 7 inčnim tabletom koji služi za kontrolu klime, medija (digitalni radio), navigacija, Bluetooth, Internet i druge korisne sitnice u automobilu.

Citroen C4 Cactus - neobična kompakta limuzina iz C segmenta

Za bezbrižnu vožnju, Citroen C4 Cactus nudi i Park Assist koji pomaže vozaču u traženju slobodnog parkiranog mjesta, a kad ga pronađe, automatski parkira vozilo. Vozač samo mora pritiskati papučicu gasa i kočnice. Tu je i kamera za vožnju unatrag, sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici, statičko osvjetljenje križanja, te uslugu Citroen eTouch sustav za pozive u nuždi.

U odnosu na Citroën C4 (mase 965 kg) Citroen C4 Cactus je lakši za čak 200 kg. S takvim smanjenjem mase, benzinska inačica ispušta manje od 100 g CO2/km, a dizelska samo 82 g CO2/km uz potrošnju od samo 3,1 l/100 km.