Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCitroen C4 CACTUS – alternativa kompaktnim limuzinama
Citroen C4 CACTUS - alternativa kompaktnim limuzinama

Citroen C4 CACTUS – alternativa kompaktnim limuzinama


U iznimno konkurentnom C segmentu u kojem vladaju stroga pravila, Citroen C4 CACTUS ističe praktičnim i lijepim dizajnom.

Zahvaljujući novoj platformi i najnovijim učinkovitim motorima, Citroen C4 CACTUS lakši je 200 kg u odnosu na Citroen C4, te ima smanjenu potrošnju goriva (ispušta samo 82 g CO2/km, a troši samo 3,1 l/100 km u dizelskoj izvedbi te manje od 100 g CO2/km u benzinskoj izvedbi).

Udobnost u vožnji nudi i veliki visokoučinkovit termički obrađen panoramski krov (najbolji na tržištu) koji ne filtrira svjetlost i ne propušta toplinu. Naime, od UV zraka štiti poput sunčanih naočala kategorije 4. Zbog učinkovite zaštite od svjetlosti, vrućine i buke, sjenilo je nepotrebno što omogućuje smanjenje tereta (6 kg lakši) i bolju raspodjelu mase (spušteno težište vozila za bolje ponašanje na cesti).

Citroen C4 CACTUS - alternativa kompaktnim limuzinama

Vožnja je još udobnija s tehnologijom „Magic Wash” − jednostavna i domišljata inovacija smanjuje mrlje od vode koje nastaju pri pranju vjetrobrana. Otvori za raspršivanje tekućine za pranje prozora ugrađeni su u vrh metlica brisača iz koje izlazi mlaz. Vidljivost je očuvana i tijekom pranja vjetrobrana, a sustav koristi samo polovicu tekućine potrebne tradicionalnom sustavu.

Osim potrošnje goriva, cjelokupni troškovi uporabe modela Citroen C4 CACTUS smanjeni su za više od 20 % u odnosu na referentne modele u segmentu kompaktnih limuzina. Bar tako tvrde u Citroenu 🙂