Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCitroen C3 u Hrvatskoj u prodaji od ovog mjeseca, početna cijena 74.900 kuna

Citroen C3 u Hrvatskoj u prodaji od ovog mjeseca, početna cijena 74.900 kuna


Novi je C3 premijerno predstavljen na salonu automobila u Ženevi, a u odnosu na prethodnika ima pregršt novosti. I sam izgled se ponešto promijenio, ali ne previše.

I u novom modelu ugrađeno je pregšt Citroenove “Créative Technologie” kao što je vjetrobransko staklo Zénith koji nudi najbolju vidljivost u klasi, a tu su i novi još učinkovitiji motori (od 87 g/km CO2). Benzinski motori PureTech donose 15 % više snage i smanjenje potrošnje za 25 %

Sam izgled je izražajniji, prednji dio je dinamičniji, a stražnja su svjetla drugačija. Iako se radi o automobilu manje klase, ugrađena je i kamera za vožnju unatrag koja olakšava svakodnevna parkiranja.

Novi CITROËN C3 među najkompaktnijim je vozilima u klasi. S duljinom od 3,94 m, širinom od 1,71 m i krugom okretanja od 10,2 m, ima dimenzije prilagođene gradskoj vožnji. Nudi velik prostor u kabini, obujam prtljažnika od 300 litara, što je na razini najboljih vozila u klasi, te brojne pretince u kabini (konzola, pretinac za rukavice, središnji naslon za ruke…). Osim lakšeg pristupa, poluvisoka sjedala omogućuju da pogledom nadgledate cestu te osiguravaju potporu koja pridonosi  komforu i sigurnosti.

U ponudi na hrvatskom tržištu, kad je o benzincima riječ, novi CITROËN C3 ima nove motore PureTech, tj. novu generaciju trocilindarskih motora od 1,0 i 1,2 litre, štedljive u potrošnji i emisijama, ali živahne u vožnji. Kako bi se smanjila masa, dobilo na kompaktnosti, optimiralo sagorijevanje i smanjilo trenje, pri izradi nove generacije motora bila su prijavljena 52 patenta. Sve to bilo je u cilju smanjenja potrošnje goriva i ispuštanja stakleničnih plinova za 25 % uz istodobno povećanje brzine odziva. Učinkovitost bez žrtvovanja užitka u vožnji. Na taj način motori VTi 68 i VTi 82 ostvaruju iznimno male vrijednosti potrošnje goriva i ispuštanja CO2 u rasponu od 4,3 do 4,5 l/100 km i od 99 do 104 g/km. Benzinsku ponudu upotpunjuje motor VTi 120, dostupan s ručnim i automatskim mjenjačem i paketom opreme Exclusive.

Na hrvatskom tržištu u ponudi su i tri dizelska motora (HDi 70, HDi 90, e-HDI 90), od čega jedan s mikrohibridnom tehnologijom e-HDi i najučinkovitijim sustavom Stop&Start na tržištu. Novi CITROËN C3 ističe se izrazito malom potrošnjom goriva i emisijom  CO2 – već od samo 87 g/km – koje su među najnižima u klasi.

Novi CITROËN C3 na hrvatskom tržištu dostupan je već od 74.900 kn s PDV-om. U ponudi je s tri paketa opreme : Attraction, Seduction i Exclusive.

Za hrvatsko tržište osmišljena je i atraktivna specijalna serija Selection, s vrlo bogatom serijskom opremom, čija je početna cijena 83.900 kn s PDV-om za verziju s PureTech motorom VTi od 82 ks.