Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCitroen C1 – urbani gradski mališan u rujnu u Hrvatskoj

Citroen C1 – urbani gradski mališan u rujnu u Hrvatskoj


Svoju je premijeru novi Citroen C1 doživio na ovogodišnjem Ženevskom salonu automobila,  a spreman je obradovati i kupce u Hrvatskoj. Od 2005. prodan je u 760.000 primjeraka.

Novi Citroen C1 ima pregršt noviteta, kao i nove intuitivne tehnologije jednostavne za uporabu. Može biti opremljen 7 inčnim tabletom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim multimedijskim funkcijama (radio, telefon, video, putno računalo). Tehnologija Mirror Screen omogućuje kopiranje sadržaja s pametnog telefona te njegovo upravljanje putem 7“ tabletom osjetljivim na dodir. Za to je dovoljno provjeriti kompatibilnost smartphonea, instalirati aplikaciju za razmjenu podatka i priključiti mobitel na USB utičnicu automobila.

Novi Citroen C1 ima i vrlo malu potrošnju. Masa smanjena na 840 kg, gume su s vrlo malim otporom kotrljanja i učinkoviti motori posljednje generacije omogućuju mu da se istakne umjerenom potrošnjom 3,8 l/100 km i manjim troškovima održavanja.

Citroen C1 - urbani gradski mališan u rujnu u Hrvatskoj 02

Motor VTi 68 S&S s peterostupanjskim ručnim mjenjačem, zajedno s tehnologijom Stop&Start i posebnim aerodinamičnim paketom omogućuje novom Citroën C1 da se svrsta među vodeće automobile u pogledu potrošnje goriva (3,8 l/100 km)  i emisije CO2 (88 g/km) .

Motor VTi 68 može biti spojen i s upravljanim mjenjačem: ETG (Efficient Tronic Gearbox). Taj peterostupanjski mjenjač ima funkciju stupnjevanja prijenosa i optimalno mapiranu papučicu gasa, što omogućuje bolje doziranje za posve glatka kretanja i veći užitak u vožnji.

Novi Citroën C1 dobio je novi motor PureTech 82. Proizveden u Francuskoj, 1,2-litreni trocilindarski benzinski motor obujma od 82 KS rabi inovativne, učinkovite i štedljive tehnologije: potrošnja od 4,3 l/100 km i emisije CO2 od 99 g/km u paru sa živahnošću i užitkom u vožnji. Okretnog momenta od 118 Nm i ubrzanja od 0 do 100 km/h za 11 sekundi, taj motor pojačava sposobnost novog  modela Citroën C1 da pobjegne iz gradske vreve.