Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCitroen C-Zero premijerno u Bruxellesu

Citroen C-Zero premijerno u Bruxellesu


C-Zero je plod suradnje Citroena s Mitsubishijem, a C-Zero je zapravo ‘presvučeni’ Mitsubishijev model i-MieEV. Bit će to drugi Citroenov električni model, nakon Berlinga First Electrique, koji je razvijen s Venturijem.

Citroen C-Zero premijerno u Bruxellesu

Citroen je dosad proizveo više od 5500 električnih vozila, pa se može reći da im ta tehnologija više nije nešto novo.

C-Zero je stopostotni elektromobil, dakle troši nula litara goriva, ispušta nula grama CO2, a i buka koju proizvodi prilikom vožnje gotovo je na nuli. Njegov sinkroni motor razvija snagu od 47 kW (64 KS) u području od 3000 do 6000 okretaja u minuti. Najveći okretni moment iznosi 180 Nm, i to od samog starta do 2000 okretaja. Punjenje akumulatora obavlja se spajanjem kabla na običnu utičnicu od 220 V. Također je moguće priključivanjem na 400 V za samo 30 minuta napuniti 80 posto baterija.

Zahvaljujući dužini od 3,48 m i promjeru okretanja od 9 metara, C-Zero iznimno lako kreće kroz grad. Njegove performanse (najveća brzina od 130 km/h, ubrzanje do 100 km/h u otprilike 15 sekundi, ubrzanje od 60 do 90 km/h u 6 sekundi) te autonomija goriva za približno 130 km omogućuju mu bezbrižnu vožnju i izvan grada.

Već sada na stranici www.c-zero.citroen.com, privatni i profesionalni kupci koje je osvojio C-ZERO mogu pretpremijerno poslati upit o probnoj vožnji i rezervaciji Citroenovog novog modela.

Citroen će na European Motor Showu u Bruxellesu, koji traje od 14. do 24. siječnja, imati svjetsku premijeru električnog gradskog automobila C-Zero. Prodaja ovog automobila trebala bi početi krajem 2010. godine.

Citroen C-Zero premijerno u Bruxellesu