Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliCitroen Berlingo elektromobil za profesionalce koji brinu za okoliš, predstavljen u Hanoveru

Citroen Berlingo elektromobil za profesionalce koji brinu za okoliš, predstavljen u Hanoveru


Polako ali sigurno, sve je više elektromobila na cestama, ima ih i na onim našim, Hrvatskim. Citroenov novi električni Berlingo namijenjen je profesionalcima koji brinu za okoliš.

Električni Berlingo dolazi u dvije karoserijske izvedbe. Standardna izvedba dužine 4.38 metra i produljena verzija dužine 4.63 metra. Kao i kod verzija s klasičnim motorima, iskoristivi obujam tovarnog prostora može doseći 4.1 metar kubni, a najveća dopuštena nosivost inosi 685 kilograma.

Berlingo pokreće elektromotor snage 67 konjskih snaga i najvećeg momenta 200 Nm. Snaga se prenosi na prenje kotače preko reduktora, a električna energija crpi se iz 22.5 kWh baterija smještenih ispod podnice tovarnog prostora. Kada su baterije pune, Berlingo nudi autonomiju od 170 kilometara. Baterije se mogu puniti na standardni način i tada punjenje traje 6-12 sati, ili brzim načinom punjenja koji napuni 80 posto baterije za 30 minuta.

Izvor: Automoto-portal.hr