Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliChrysler ili Plymouth Barracuda – povratak legende iz ’70-tih?

Chrysler ili Plymouth Barracuda – povratak legende iz ’70-tih?


Oni malo stariji sigurno se sjećaju legendarnog američkog automobila Plymouth Barracuda, kojeg smo često imali prilike vidjeti i na filmovima. Neke glasine su se pojavile i na auto salonu u Detroitu, otkrit ćemo vam neke.

Za početak spomenimo kako se priča vrti oko modela Dodge Challenger, čija je sudbina prilično upitna, ili bolje rečeno njegova će se poznata SRT8 najvjerojatnije mijenjati u GT, u koju klasu pripada. Ipak, Amerikanci u ovo doba krize smatraju kako će se bolje prodavati manji sportski automobili, u koje spataju i Dodge Viper, ali i ovaj model koji je danas vrlo nepoznat, a to je – Barracuda. Na najdonjoj slici možete vidjeti Plymouth Barracudu iz 1976. godine, automobil koji je česti gost na američkim filmovima iz ’70-tih i ’80-tih godina prošlog stoljeća. No, po novom bi se trebao zvati Chrysler Barracuda, bit će manji, imat će standardni stražnji pogon i kao i spomenuti Viper nosit će "sportsku" oznaku – SRT.

Iako bi se mogli osjetiti neki retro dizajnerski uraci, to i ne mora biti tako. Navodno se šuška kako bi nova Barracuda mogla izgledati u skladu s Alfa Romeo modelima, što bi bilo vrlo zanimljivo. Isto tako, zanimljiva je i informacija kako će se nova Barracuda u prodaji 2014. ili 2015. godine, isto kao i novi Ford Mustang i Chevrolet Camaro. To je ta klasa "pony" sportaša, s tim da moramo spomenuti kako će novi Mustang najvjerojatnije dobiti i neovisnu stražnju suspenziju, dok će Camaro dobiti manju i lakšu platformu.

Koliko god govorimo o američkim "muscle" automobilima, kod nas su oni rijetkost, a također naši portali su i vrlo oskudni informacijama, a da kvalitetnim i ne govorimo. Pa, evo, da malo popravimo situaciju 🙂