Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChrysler 700C Concept premijerno 2012 Detroit Auto Showu

Chrysler 700C Concept premijerno 2012 Detroit Auto Showu


Sve oči automobilskog svijeta ovih su dana usmjereni prema američkom "Motor Cityju", Detroitu. Puno je automobila doživjelo svoju premijeru, a jedan od njih je i Chrysler 700C mali monovolumen, u čijem se razvoju osjeti utjecaj talijanske Lancie.

Model 700C ima neke neobične elemente kao što je skrivene ručke na prednjim i stražnjim vratima, neobični bočni prozori kao i prednje staklo. U stvari, cijeli dizajn je potpuno ne-američki, vrlo moderan. Naravno, pri tome nismo mislili reći kako Ameri ne znaju dizajnirati, ali ovo je ipak nešto novo.

Ralph Gilles, jedan od čelnih ljudi u Chrysleru (inače glavni u sportskoj SRT diviziji) potvrdio je kako je model 700C samo koncept i na žalost najvjerojatnije nikad neće doći na proizvodne trake. No, sigurno pokazuje smjer u kojem će se razvijati kompanijini monovolumeni. Ovaj je poseban i po tome što ima tri reda sjedala.

Zanimljivo, reakcija medija je dosta podijeljena. Neki ga uspoređuju s Nissanom Quest, a neki tvrde kako nalikuje na neke Lancijine modele. U svakom slučaju, nećemo ga vidjeti na cesti, iako nam izgleda sasvim ok. Ali zato uživajte u fotkama.