Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliChristian Mastro, Lamborghini: iako je prodaja u Kini podbacila, očekujemo svijetlu budućnost

Christian Mastro, Lamborghini: iako je prodaja u Kini podbacila, očekujemo svijetlu budućnost


Glavni Lamborghinijev čovjek za azijsko-pacifičku regiju, Christian Mastro, već je ranije predvidio kako će ih prodaja na kineskom tržištu pasti, no ne boje se za budućnost kompanije.

Ovaj podatak je zanimljiv tim više jer drugi luksuzni brandovi u Kini bilježe rast, a Lamborgnihi pad. Slično je i u Eurpoi gdje potražnja za Lamborghinijevim modelima stagnira, što je Mastro također predvidio. No, uvjereni su kako “konja za trku imaju”, ili više njih tako da su odlučno demantirali najave nekih medija koji predviđaju kako prodaja kompanijinih automobila neće rasti u 2013. godini.

Stephan Winkelmann, izvršni direktor kompanije, vjeruje kako svjetska ekonomija, pogotovo ona američka, pokazuje znakove oporavka, a očekuje se navodno da će se i broj milijunaša u Indiji udvostručiti, što je također njihovo veliko potencijalno tržište. Prodaja u Singapuru i Hong Kongu i dalje je stabilna, tako da će svoje snage koncentrirati na tim tržištima kako bi kompenzirali slabiju prodaju u Kini.

Iako je prodaja takva kakva je, ako želite kupiti novi Lamborghini Aventador, morat ćete doći na listu čekanja od čak 18 mjeseci. S druge strane, roditeljska kompanija Volkswagen ne dijeli optimizam s Winkelmannom, a i šuška se kako je Lamborghini Urus SUV stavljen “na čekanje” dok se globalni ekonomski pokazatelji ne poprave.