Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChevrolet Orlando uskoro u Hrvatskoj po cijeni od 120.500 kuna

Chevrolet Orlando uskoro u Hrvatskoj po cijeni od 120.500 kuna


Chevrolet Orlando prvi je od nekoliko ovogodišnjih noviteta proizvođača koji ove godine slavi stogodišnjicu. Chevrolet s ovim modelom ulazi u dosad nepopunjeni segment jednovolumena.

Amerikanizirani dizajn modela koji dolazi iz Koreje uživo bolje izgleda nego na slikama. Kockasti i robusni izgled donekle je ublažen spuštenom linijom krova, pa Orlando ipak nije kutija na kotačima. S prednje strane dominira već prepoznatljiva dvodjelna maska s Chevroletovom zlatnom mašnom u sredini. Dizajn stražnjeg kraja ‘razbijen’ je neravnim linijama stakla, kromom, plastikom i sa čak šest svjetlosnih jedinica.

Orlando je pravi obiteljski model sa sedam sjedala i pregršt prostora za sve namjene, bilo da se radi o smještaju putnika, stvari u prtljažniku ili brojnih sitnica po unutrašnjosti. Sjedala je moguće namjestiti u puno kombinacija preklapanjem drugog i trećeg reda sjedala. Prtljažni prostor varira od 85 litara s postavljenih sedam sjedala do 1487 litara sa spuštenih pet sjedala.

Orlando ima tzv. kazališni raspored sjedala, jer su usprkos spuštajućoj liniji krova dizajneri uspjeli podići drugi i treći red sjedala kako bi omogućili putnicima u Orlandu još bolju vidljivost kroz vjetrobransko i bočna stakla. No, zato na treći red sjedala ipak ne trebaju računati veliki putnici, već ga treba shvatiti kao rezervu ili kao mjesta za djecu.

Unutrašnjost Orlanda karakteriziraju najnoviji Chevroletovi dizajnerski elementi kao što je dvostruki kokpit inspiriran legendarnim modelom Corvette te plavo ambijentalno osvjetljenje središnje konzole. Jedinstveno rješenje, koje još nismo vidjeli u drugim automobilima, je skrivena polica ispod maske audiosustava. U njoj ima dosta mjesta za spremanje, odnosno skrivanje i većih stvari, a ovisno o opremi unutra je i USB ulaz i priključak za iPod.

Inače unutrašnjost Orlanda ima puno prostora za odlaganje svih sitnica koje vozač i putnici obično nose sa sobom. Odjeljci i pretinci svih veličina i oblika pogodni su za različite stvari, od sitnog novca do boca i autokarata.

Za kratke testne vožnje Orlanda osim funkcionalnosti unutrašnjosti dopala nam se i ergonomija vozačkog prostora, jer namjestivost sjedala i upravljača te dostupnost svih komandi su idealni.

Orlando je dostupan s tri motora. Benzinski agregat je 1.8-litarski sa 141 KS (pri 6200 okretaja) i 176 Nm okretnog momenta (pri 3800 okretaja). Maksimalna brzina tog modela, koji dolazi s petstupanjskim ručnim mjenjačem, je 185 km/h, a deklarirana prosječna potrošnja iznosi 7,3 litre na 100 km. 

Dvolitreni dizelski motori s common-rail tehnologijom imaju 130 i 163 KS. Uz oba motora standard je šeststupanjski ručni mjenjač. Snažniji motor raspolaže okretnim momentom od 360 Nm (pri 2000 okretaja), a slabiji ima 10 Nm manje. Jači dizelaš najbrže ide 195 km/h, a slabiji do 180 km/h. Deklarirana prosječna potrošnja oba motora je točno 6 litara na 100 km.

Orlando će kupcima biti ponuđen s tri osnovna paketa opreme (LS, LT i LTZ), a postoje i među paketi LT+ i LTZ+. Početna oprema ima sve što prosječnom kupcu treba, primjerice ESP, šest zračnih jastuka, klima-uređaj, CD radio, električna vanjska ogledala, namještanje prednjih sjedala u 4 smjera, 16-colne naplatke…

Početni paket LS dostupan je samo s benzinskim motorom i cijena mu je 120.500 kuna. S istim motorom i opremom LT Orlando košta 125.500 kuna. U opremi su još parkirani senzori, kontrole radija na upravljaču, električno upravljanje svim staklima, kromirana prednja maska…

Za 132.000 kuna dostpan je Orlando 1.8 LT+ s dodatnim aluminijskim napalatcima i automatskom klimatizacijom. Najjači paket opreme LTZ s motorom 1.8 košta 136.700 kuna. U paketu su još 17-colni alu naplatci, električni preklopni retrovizori, tempomat i senzor kiše. I na kraju, nudi se i paket LTZ+ koji još ima kožna sjedala i grijanje na prednjim sjedalima. Košta 145.600 kuna.

Tamo gdje završava ponuda modela s benzinskim motorom počinje ponuda dizelaša. Osnovni dizelski model s opremom LT i motorom sa 130 KS košta 146.000 kuna. Isti motor s paketom LT+ košta 152.500 kuna.

Vrh motorne ponude je 2.0 dizelaš sa 163 KS. Osnovna verzija je s paketom LT+ i ručnim mjenjačem za 156.200 kuna, a doplata za automatski šeststupanjski mjenjač iznosi 9600 kuna.

S opremom LTZ cijena ovog modela je 160.900 kuna, a paket LTZ+ uz ovaj motor košta 170.000 kuna. Razmišljate li već o kupnji, onda uračunajte i 3300 kuna za metalik boju. Ostale dostupne doplate su krovni otvor za 4800 kuna, 18-colni alu naplatci za 2220 kuna i navigacija za 7400 kuna.

Ovo su testiranje napravili vrijedni kolege s web sitea Automoto-portal.hr.