Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChevrolet Orlando 2.0D AT LTZ+ na testiranju

Chevrolet Orlando 2.0D AT LTZ+ na testiranju


U Chevroletu, najprodavanijem korejskom brandu u Hrvatskoj, shvatili su kako veliki interes kupaca mogu zadržati jedino s ulaskom u segmente u kojima dosad nisu bili. Najnoviji adut im je peterovratni Cruze, a prije toga novitet je bio Orlando, veliki monovolumen sa sedam sjedala. Testirali smo Orlando s 2.0 TD motorom sa 163 KS i najskupljom opremom LTZ+.

Chevrolet Orlando, osim što ima amerikanizirani naziv (po gradu na Floridi), također ima dizajn koji najviše podsjeća na američke kutijaste SUV modele. No, riječ je o pravom Korejancu, napravljenom na platformi buduće Zafire, koji spada u segment velikih monovolumena. U 465 centimetara dužine strpana su tri reda sa sedam sjedala, a visina od 183,5 cm te širina od 187 cm nagovještavaju da u ovom automobilu problema prostorom ne bi trebalo biti.

Vratimo se još malo na dizajn. Prednji dio s velikom rešetkom razdijeljenom na dva dijela, sa zlatnim logotipom marke u sredini, sasvim je u skladu sa svim novim Chevroletovim modelima. Orlandov kombijevski oblik, s okomitim stražnjim krajem, različit je od svega drugog u ovom segmentu. S jedne strane takav izgled nije baš estetski najprivlačnčniji, ali s druge strane ostavlja dojam robusnosti te pozitivno utječe na unutrašnju prostranost.

Unutrašnje uređenje ponajprije podsjeća na model Cruze. Atraktivan kožom obloženi upravljač, ručice, tipke i otvori ventilacije preneseni su iz Chevroletovog najhvaljenijeg modela, pa to može biti samo plus za Orlando.

Oku ugodan vozački prostor ukrašen je kromiranim dodacima, a sjajne lakirane površine odvlače poglede od dijelova s tvrdom plastikom. Na ergonomski i estetski raspored svih komandi i instrumenata nemamo nikakvog prigovora, čak štoviše, jednotjedni boravak za upravljačem Orlanda ostao nam je u dobroj uspomeni. Položaj vozača je povišen, kao u terencu, pa je uz osjećaj nadmoći i preglednost bolja.

Od automobila u ovoj klasi očekuje se iznimna fleksibilnost i praktičnost, odnosno pregršta običnih i neobičnih mjesta za odlaganja većih i manjih stvari. Orlando se može pohvaliti jednim od najneobičnijih pretinaca, skrivenim iza radija. Pritiskom na tipku ispod radija otvara se cijelo sučenje i otkriva duboki pretinac s USB i Aux priključkom. Odlična ideja!

Što se tiče drugog i trećeg reda, zbog velikog osovinskog razmaka (276 cm) mjesta ima dosta, uz ogradu da je treći red ipak rezervni i nije preporučljv za odrasle osobe na dužim putovanjima. Pristup u treći red nije uvijek lagan zbog preklapanja sjedala u drugom redu koje nije baš jednostavno. Tu ima mjesta za poboljšanje.

S druge strane, za pohvalu je činjenica da se preklapanjem drugog reda dobije prtljažnik s ravnom podnicom obujma 1500 litara, odnosno mali dnevni boravak na kotačima. Kao stvoreno za dječju igru. Razne varijante preklapanja sjedala u drugom i trećem redu omogućuju idealno iskorištavanje prostora, ovisno o željama i potrebama.

Osnovni obujam prtljažnika (iza drugog reda sjedala) je 458 litre. Gledaju li se neki konkurenti, Orlando je prosječan, no gledamo li iskoristivost ovog prostora, rijetko kad usfalit će nam prostora. Provjerili smo to na obiteljskom putovanju na ljetovanje i zaista nemamo razloga prigovarati. U situaciji kad se koriste sva tri reda ostane minimalan prostor obujma 89 litara, dakle tek za manje torbe ili vrećice. Pogodnost je skriveni pretinac ispod podnice.

Orlando je kod nas dostupan s 1.8-litrenim benzincem sa 141 KS te dvolitrenim dizelašem u izvedbama sa 131 KS i 163 KS. Na testu smo imali najsnažniji motor, a riječ je o agregatu talijanske proizvodnje (VM Motori), poznatim iz mnogih Opelovih auta, ali i iz Chevroleta Cruzea. U odnosu na Cruze dobio je desetak konjskih snaga, a okretni moment iznosi 360 Nm.

TEHNIČKI PODACI:
Dužina/širina/visina: 465 cm/ 183,5 cm/ 187 cm
Osovinski razmak: 276 cm
Obujam prtljažnika: 89/458/1500 litara
Obujam motora: 1991 ccm
Maks. snaga: 120 kW (163 ks) / 3800 o/min
Maks. okr. moment: 360 Nm / 2000 o/min
Ubrzanje (0-100 km/h): 10 sek
Maks. brzina: 195 km/h
Potrošnja: 7,9/4,9/6,0 litara
Spremnik goriva: 64 litre

Cijeli test pročitajte na Automoto-portal.hr.