Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportChevrolet napušta WTCC World Touring Car Championship prvenstvo – financijski problemi?

Chevrolet napušta WTCC World Touring Car Championship prvenstvo – financijski problemi?


Chevrolet, poizvođač koji apsolutno dominira prvenstvom,  je prije dva dana najavio kako će krajem sezone 2012 završiti sa sudjelovanjem u WTCC prvenstvu.

Kako kažu, radi se o strateškom usklađivanju motorsport i marketinških programa. Američki proizvođač automobila se WTCC prvenstvu pridružio 2005. godine s modelom Lacetti. Godine 2009. prebacuju se na Cruze, a 2010. i 2011. godine osvajaju vozačke i konstruktorske ljestvice. I u sezoni 2012 su nedodirljivi na obje ljestvice.

“Zahvlajujemo se Chevroletu koji je podržavao WTCC prvenstvo u proteklih osam godina. Od tada su konstantno napredovali, promovirali svoj brand, ali i brand WTCC prvenstva. Poštujemo njihovu odluku, te ćemo nastaviti razvijati WTCC kao efikasnu promotivnu platformu”, izjavio je Olivier Fisch (Managing Director of Eurosport Events).

Susan Docherty, predsjednica Chevrolet Europe je rekla: “izuzetno smo ponosni na dvije dvostruke svjetske titule, koje smo osvojili. WTCC je odlična platforma za branding koja je Chevrolet prikazala u najboljem svjetlu, kako u Europi tako i u svijetu”.

Marcello Lotti, generalni menadžer WTCC-a je dodao: “Ovo je motosport! Proizvođači dolaze i odlaze. To se događa u svim prvenstvima i život ide dalje. Možemo reći hvala i zbogom Chevrolet koji je bio odličan partner. S druge strane pozdravljamo dolazak Honde, a u pregovorima smo i s još nekoliko proizvođača koji se žele pridružiti WTCC prvenstvu”.