Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChevrolet Malibu od 2012. godine u prodaji i u Europi

Chevrolet Malibu od 2012. godine u prodaji i u Europi


Svoju je premijeru Chevrolet Malibu već doživio u Americi i Kini. Sada će novi Chevrolet Malibu u rujnu na sajmu u Frankfurtu imati europsku premijeru. U Europi, gdje Malibu dosad nije bio u ponudi, prodaja će početi iduće godine.

"Malibu dolazi povrh sedam novih proizvoda koji će biti predstavljeni u ovoj jubilarnoj godini, kada slavimo našu stogodišnjicu. Chevrolet Malibu je novi model sa samog vrha ponude ovog branda i donosi prokušanu vrijednost s osjećajem vrhunske kvalitete u europski segment srednje velikih vozila", rekao je Wayne Brannon, predsjednik i izvršni direktor Chevrolet Europe.

Malibu izgleda robusno i sportski, a zahvaljujući koeficijentu otpora zraka vrlo bliskom Voltovom (0,28) bit će jedan od aerodinamički najučinkovitijih automobila u Chevroletovoj ponudi. Među ostalim detaljima vanjskog izgleda su Chevroletova prepoznatljiva dvodijelna rešetka, snažna ksenonska ili HID svjetla, velike Chevroletove leptir-mašne sprijeda i straga te nova dvodijelna stražnja LED svjetla inspirirana Camarom.

Veličina naplataka varira od 17 do 18 inča kako bi odgovarala ukusima različitih kupaca. Moguće je birati između devet boja karoserije te maksimalno četiri kombinacije boja interijera, ovisno o odabranom modelu.

Malibu dolazi s novim dizajnom dvostrukog kokpita koji stvara ugodnu, prostranu i udobnu atmosferu. Korištenje metaliziranih i kromiranih detalja, diskretno ambijentalno osvjetljenje ploče s instrumentima i pretinaca za odlaganje kao i kontrastni šavovi čine interijer ovog automobila profinjenim. Na strateškim mjestima korišteni su materijali koji prigušuju zvuk kako bi vožnja bila što ugodnija, tiša i opuštenija.

Malibu ima cijeli niz pretinaca za spremanje stvari, uključujući prednju masku radioaparata koja se pomiče i otkriva 15 cm dubok pretinac (kao kod modela Orlando). Zaslon radija dijagonale 18 cm je osjetljiv na dodir. U bogatoj ponudi najmodernijih multimedijskih značajki koje nudi Malibu su novi radiosustavi i navigacija. U bogatijim paketima opreme je i mogućnost Bluetooth bežične povezivosti.

Kupci će moći birati između dva štedljiva i snažna četverocilindrična benzinska ili dizelska motora zapremine 2.0 ili 2.4 litre, snage od 164 odnosno 169 KS. U Europi će novi Malibu biti dostupan s ručnim i automatskim mjenjačem.

Zahvaljujući stalnim unaprjeđenjima nagrađivanih modela iz srednjeg segmenta, GM-ovi inženjeri testirali su, fino ugodili i kalibrirali Malibu na otvorenim cestama, autocestama, brzim cestama za promet motornih vozila te kompanijskim testnim poligonima. Njegova čvrsta struktura karoserije kruta je kao kod bilo koje srednje velike limuzine. Ovo omogućuje fino ugađanje i dinamičku kontrolu vozila koji su oboje ključni za Malibuove izvrsne vozne karakteristike i upravljanje.

Kada se radi o sigurnosnim značajkama, novi Malibu će biti jedan od najbolje opremljenih vozila u segmentu. Bit će sukladan s novim odredbama o zaštiti pješaka na svim tržištima na kojima će se prodavati.

Među standardnim sigurnosnim značajkama na svim tržištima su osam zračnih jastuka, dvofazni zračni jastuci za vozača i suvozača, bočni zračni jastuci za zaštitu zdjelice i trupa za vozača i suvozača te zračne zavjese sa zaštitom od prevrtanja. Stražnji parkirni senzori i stražnja kamera dostupni su kao dodatak kod paketa opreme iz sredine i vrha ponude.

Izvor: Automoto-portal.hr