Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChevrolet Malibu – hrvatska premijera na Hrvatskom Auto Festivalu 2012

Chevrolet Malibu – hrvatska premijera na Hrvatskom Auto Festivalu 2012


Malibu je zanimljiv po tome što na neki način najduže traje u povijesti svjetske auto industrije, još od 1964. godine. No, i danas djeluje svježe, poželjno i uz pregršt novih tehnologija.

Chevrolet Malibu u svojem najnovijem izdanju prvi puta dolazi na Europsko tržište s ciljem zauzimanja vodeće pozicije unutar kategorije srednje velikih limuzina. Hoće li u tome uspjeti, naravno ovisi o nama, kupcima.

Malibu je najprestižniji Chevroletov automobil za Europsko tržište. S benzinskim motorom zapremine 2,4 litre te 2,0 litarskim turbo-dizelom od 160 KS, u unutrašnjosti odiše iznimnom prostranošću, zahvaljujući međuosovinskom razmaku od čak 2,737 metara. Malibu nudi sve ono zbog čega je ovaj automobil postao jedna od ikona američke auto industrije, ali ovog puta prilagođeno zahtjevnim europskim kupcima.

Tijekom godina, ova je obiteljska limuzina osvojila bezbroj nagrada industrije – od 2008. osvojila je više od 40 nagrada. Od sada će se prodavati i u Hrvatskoj. Novi Malibu dizajniran je tako da je odličan za vožnju, vrhunske udobnosti i opremljenosti..

Posebnost Malibua vidljiva je i u njegovoj unutrašnjosti. Tu je pregršt multimedijske opreme – audio kontrole za audio sustav na volanu, USB ulaz, Bluetooth i MP3. Ovdje se nalazi i 7″ zaslon u boji osjetljiv na dodir, sa skrivenim pretincem za primjerice pametni telefon ili iPod.

Kruta građa ne samo da omogućuje odlično rukovanje nego također i štiti putnike. Uz maksimalnih 5 NCAP zvjezdica, Malibu je uistinu impresivan i ima niz standardne sigurnosne opreme. Uz opremu kao što su 6 zračnih jastuka, StabiliTrak elektronička kontrola stabilnosti i sustav protiv proklizavanja, u Malibu se također nalazi ima i aktivne naslone za glavu, sustav otpuštanja papučica (pedale mogu biti opasne prilikom sudara, tako da ih ovaj sustav sklanja), te nadzor tlaka u gumama.

Pokušali smo saznati cijenu u Chevroletu Hrvatska, no do danas nam nisu odgovorili na email. Neslužbeno znamo da je prilično skup.