Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChevrolet Cruze SW u karavanskoj izvedbi dolazi u Hrvatsku po cijeni od 108.500 kuna

Chevrolet Cruze SW u karavanskoj izvedbi dolazi u Hrvatsku po cijeni od 108.500 kuna


Početkom rujna možemo očekivati novi Chevrolet Cruze SW u hrvatskim prodajnim salonima, uz prilično privlačnu cijenu – karavan za 108.500 kuna za benzinski model s 1.6 motorom.

Predstavljen 2009. godine, Cruze je Chevroletov globalno najuspješniji model koji se do prvog kvartala 2012. prodao u preko 1,3 milijuna primjeraka. “Vjerujemo da su Cruze i karavan pobjednička kombinacija za europske vozače”, rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica Chevrolet Europe. “Novi Cruze karavan nudi puno prostora i svestranost, nove ekonomične motore i novu Chevroletovu multimedijsko-informacijsku tehnologiju MyLink“.

Automobili koji dolaze s novim Chevroletovim multimedijsko-informacijskim sustavom MyLink imaju dodirni zaslon visoke razlučivosti, dijagonale sedam inča, smješten u integriranom središnjem dijelu. Vozila opremljena sustavom Start/Stop dolazit će sa središnjim zaslonom s izbornikom pomoći pri ekološkoj vožnji. Zahvaljujući značajci PEPS (Passive Entry, Passive Start; pasivan ulazak, pasivno kretanje), posve novoj značajci kod Cruzea, vozači će moći držati ključ automobila u torbi ili džepu prilikom otključavanja i zaključavanja te pokretanja vozila.

Cruze karavan nudi puno mjesta za putnike i prtljagu. Prtljažnik je dug 1.024 mm i u osnovnoj konfiguraciji nudi mogućnost pohrane do 500 litara volumena prtljage do donjeg ruba prozora. Kada se preklopi naslon stražnjih sjedala (djeljiv u omjeru 60/40), u tako povećan prtljažnik može stati čak 1.478 litara prtljage do krova.

Ispod poklopca motora, već ponuđenim motorima 1.6 i 1.8-litarskom benzinskom i 2.0-litarskom dizelskom pridružit će se 1.4-litarski benzinski motor s turbopunjačem te 1.7-litarski dizelski motor.

1.4-litarski benzinski motor s turbopunjačem nudi performanse usporedive s agregatima veće zapremine, a pritom troši manje goriva i emitira manje štetnih plinova. Sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem razvija maksimalno 140 KS (103 kW) i 200 Nm u rasponu od 1.850 do 4.900 okretaja u minuti, dok mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h dovoljno 9,5 sekundi. U kombiniranom krugu 1.4-litarski benzinski motor s turbopunjačem troši 5,7 litara na 100 km i emitira 134 g CO2 po km.