Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChevrolet Cruze Eco i RS na auto salonu u New Yorku

Chevrolet Cruze Eco i RS na auto salonu u New Yorku


Chevrolet će predstaviti dvije nove verzije Cruza sedan na N.Y. Auto Showu. Ekološki Chevrolet Cruze nosit će Eco oznaku dok će drugi model odisati sportskim karakterom sa novim RS kpaketom. New York Auto Show svoja vrata za posjetitelje otvara 2. travnja i traje do nedjelje 11. travnja. Ako ne znate kamo ćete sa sobom – pravac preko bare.

Chevrolet Cruze Eco pogoni 1.4 litreni turbo agregat sa 138 konjskih snaga i 200 Nm okretnog momenta. Fantastična stvar kod ovog automobila je potrošnja od samo 6 litara na autocesti. Chevrolet tvrdi da je taj rezultat postignut i uz pomoć manjih korekcija na aerodinamici automobila te ultra laganim alu naplatcima sa specijalnim Michelin gumama. Cruze Eco dolazi sa posebno razvijenim 6 stupanjskim mjenjačem, a dostupan je i automatski mjenjač s kojim je do 100 km/h brži za jednu sekundu.

Drugi automobil koji će biti predstavljen je Cruze RS. Riječ je zapravo samo o optičkom paketu, koji automobilu daje sportsku notu i čini ga atraktivnijim. Blage korekcije prednjeg branika, dodatak pragova, ukras na stražnjem braniku te mali stražnji spojler dio su RS paketa. Ipak, ukupni dojam najviše podižu atraktivniji alu naplatci.

Iako za nas podatak o potrošnji nije suviše impresivan, vjerujemo kako je to za američke pojmove vrlo dobar prosjek, kakav primjerice imaju Toyota Prius ili Honda Civic hybrid. Cijena  i detaljniji tehnički podaci biti će naknadno dostupni, a ovi modeli pojavit će se krajem godine na cestama.

Izvor: Automoto-portal.hr