Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliChevrolet Corvette Stingray – vrhunski američki sportski automobil u Jay Leno’s Garage

Chevrolet Corvette Stingray – vrhunski američki sportski automobil u Jay Leno’s Garage


Tako se naime zove automobilska emisija popularnog američkog TV voditelja – Jay Leno’s Garage. Ovoga puta mu je u gostima bila, ni manje ni više, nego nova Corvetta Stingray.

Radi se o vjerojatno najočekivanijem američkom sportskom automobilu. Onaj drugi je svakako nova inačica Dodge Vipera, odnosno SRT Viper kako se po novom zove. Jay Leno se potrudio, otputovao u “Brown’s Classic Auto” gradu Scottsdale u Arizoni i susreo se s vodećim dizajnerom General Motorsa Edom Welburnom, s kojim je detaljno upoznao novu Corvettu.

Kao što je Welburn i objasnio, nova je Corvetta namijenjena mlađoj populaciji vozača koja je dobrim dijelom pod utjecajem europskih dizajnera, što se i vidi na potpuno novim stražnjim “skockanim” svjetlima. Istina, nova Corvetta C7 gotovo da više uopće ne nalikuje na nekadašnju legendu, ali takva su vremena, tržište traži nešto drugo, svježe.

U novom se supersportašu nalazi i pregršt nove tehnologije, što ćete i sami vidjeti u videu koji slijedi. Što drugo reći nego – uživajte…