Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliChevrolet Camaro premijerno u Europi na Frankfurt Auto Showu 2013
Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro premijerno u Europi na Frankfurt Auto Showu 2013


Novi Chevrolet Camaro u kabriolet izvedbi očekuje se na salonu automobila u Frankfurtu 2013. Novi Camaro donosi pregršt tehnoloških i drugih noviteta.

Novi Chevrolet Camaro u kabriolet i kupe izvedbi bit će predstavljen na 65. sajmu automobila u Frankfurtu. Najnovije izdanje ovog glasovitog američkog “muscle car” automobila predstavlja najznačajniji redizajn od predstavljanja pete generacije Camara kao konceptnog vozila 2006. godine.

Novi Chevrolet Camaro može se pohvaliti poboljšanom aerodinamikom koja omogućuje učinkovitije hlađenje i stabilnost pri velikim brzinama. Prednji dio vozila ima širu donju i užu gornju rešetku, dok funkcionalni poklopac motora s otvorom za zahvat zraka pomaže u smanjenju zagrijavanja i aerodinamičnog uzgona. Na stražnjem dijelu novi dizajn upotpunjuju posebno oblikovana vrata prtljažnika, vodoravna svjetla i difuzor.

Automobil pogoni 6,2-litreni V8 motor koji dolazi u kombinaciji sa šesterostupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem. Model s automatskim mjenjačem uključuje aktivno upravljanje gorivom i promjenjiv rad ventila (VVT). Model s ručnim mjenjačem proizvodi 432 KS (318 kW) pri 5900 okretaja u minuti i daje okretni moment od 569 Nm pri 4600 okretaja u minuti. Kupe verzija s ručnim mjenjačem ubrzanje do 100 km/h postiže za 5,2 sekunde, a kabriolet s ručnim mjenjačem za 5,4 sekunde.

Zahvaljujući daljinskom otvaranju bez upotrebe ključa koje se nudi u standardnoj opremi, u Chevrolet Camaro se ulazi jednostavno i ugodno. Kod verzije s automatskim mjenjačem, kupci se mogu odlučiti za opciju daljnskog pokretanja motora. Sportska sjedala Recaro dolaze kao opcija kod kupe varijante.

Chevrolet Camaro dolazi s novim radijskim sustavom MyLink koji omogućuje korisnicima da otvaraju imenike, osobne liste pjesama i fotogalerije sa svojih pametnih telefona na ekranu automobila. Povezivanje je omogućeno putem USB-a, Bluetootha ili aux-in priključaka. Uz prepoznavanje govora, sustav nudi i mogućnost pretvaranja teksta u govor*, koji omogućuje korisnicima preslušavanje tekstualnih poruka s njihovih pametnih telefona. U standardnu opremu uključena je i kamera za vožnju unatrag.

Osim toga, kupci se mogu odlučiti za kupnju integriranog sustava za navigaciju koji pokriva cijelu Europu. Kao i kod svih Chevroletovih radijskih sustava MyLink, vlasnici će moći nadograditi novi sustav posebnim aplikacijama nakon što postanu dostupne.

Novi Chevrolet Camaro stiže u odabrane Chevroletove prodajne salone diljem Europe krajem ove godine. S početnom cijenom u Njemačkoj od 39.990 EUR za kupe i 44.990 EUR za kabriolet, predstavlja neodoljiv izbor za vozače koje zanimaju automobili visokih performansi.