Hibridi / elektromobili Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliChevrolet Bolt EV novi prototip električnog automobila koji vozi sam bez vozača

Chevrolet Bolt EV novi prototip električnog automobila koji vozi sam bez vozača


Nove tehnologije i električni pogon sve su zastupljeniji u automobilskoj ponudi. Novi zanimljiv pokušaj napravili su Amerikanci modelom Chevrolet Bolt EV koji ima električni pogon, ali nema vozača.

Samo tjedan dana nakon što je potpisana sigurnosna SAVE Act legislativa u Michiganu, a koja se odnosi na autonomne (self-driving) vozila, General Motors je najavio kako testira svoj novi Chevrolet Bolt EV prototip električnog automobila koji bi u bliskoj budućnosti mogao voziti bez vozača.

Informaciju je potvrdila Mary Barra, izvršna direktorica GM-a, dok je u međuvremenu i Uber najavio kako testiraju svoj prototip taksija bez vozača na području San Francisca. I Google ima tu svoje prste, također testiraju svoju inačicu automobila bez vozača – projekt su nazvali Waymo.

Za sada se Chevrolet Bolt EV prototipa provode u kontroliranim uvjetima unutar kruga tvornice, a za očekivati je kako će polovicom mjeseca prve testne vožnje biti odrađene i u Detroitu. GM također testira i neke prototipove u Arizoni i Kaliforniji.

chevrolet-bolt-ev-novi-prototip-elektricnog-automobila-koji-vozi-sam-bez-vozaca-02