Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliChevrolet Bolt Concept elektromobil kreće prema proizvodnim trakama

Chevrolet Bolt Concept elektromobil kreće prema proizvodnim trakama


General Motors je obećao kako će se Chevrolet Bolt elektromobil pojaviti u proizvodnji. Svoju je premijeru doživio još u siječnju na 2015 Detroit Auto Showu, a kako saznajemo, proizvodnja zaista kreće vrlo brzo.

Ono što su obećali čelnici kompanije je kako će novi Chevrolet Bolt imati autonomiju vožnje veću od 325 kilometara do slijedećeg punjenja baterije, a sama cijena bi se trebala kretati oko 30.000$, što nam se čini privlačno. Nije sigurno hoće li se novi kompanijin elektromobil zvati Chevrolet Bolt, no sigurno je kako će se proizvoditi u General Motorsovoj tvornici u Detroitu, u kojoj se proizvode Chevtolet Sonic i Buick Verano.

Saznajemo i kako će kompanija uložiti oko 160 milijuna dolara kako bi adaptirala tvornicu za proizvodnju ovog elektromobila, te će uložiti još 40 milijuna dolara u Pontiac Metal Center koji se nalazi nedaleko tvornice, a gdje će se proizvoditi neki dijelovi za ovaj elektromobil.

Chevrolet Bolt Concept 02

U General Motorsu se nadaju kako će svojim novim elektromobilom uzdrmati “status quo” u proizvodnji elektromobila, odnosno dominaciju Tesla Motorsa, pogotovo njihovog Modela 3, a koji će imati sličnu cijenu i autonomiju. Početak proizvodnje Chevrolet Bolta, ili kako će se već zvati, trebala bi krenuti 2017. godine, dok se izvrše sve potrebne adaptacije.

Ovaj bi automobil trebao konkurirati i Ford Focusu Electric koji se već prodaje tri godine, no kompanija je uspjela prodati samo 4.600 primjeraka, dok je primjerice Nissan Leaf prodan u više od 66.500 primjeraka. No, šuška se kako Ford u tajnosti razvija svoj novi elektromobil koji će konkurirati Chevroletu i Tesli, tako da slobodno možemo zaključiti kako se tržište elektromobila polako ali sigurno – zahuktava…

Chevrolet Bolt Concept 03