Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChevrolet Aveo Sedan ulovljen na testiranju u Michiganu

Chevrolet Aveo Sedan ulovljen na testiranju u Michiganu


Chevrolet je uz Hyundai najbrže rastuća marka automobila, čak i u ovo krizno vrijeme u kojem je automobilska industrija bila posebno pogođena. Na ovogodišnjem auto salonu u Parizu predstavili su čak četiri premijere, a jedan od njih je i popularni Chevrolet Aveo, jedan od najprodavanijih kompanijinih modela automobila.

General Motors je potvrdio kako je razvoj manjih i štedljivijih automobila jedno od njihovih budućih razvojnih usmjerenja. S druge pak strane, dobili su odličnog konkurenta koji će stati uz bok Honde Fit i Forda Fieste koji su se već etablirali na američkom i svjetskom tržištu. Zanimljivo je i da je za novi dizajn zaslužan američki dizajnerski tim, za razliku od prvog modela kojeg potpisuju dizajneri iz Južne Koreje. U GM-u se nadaju kako su novim modelom Avea Sedan dobili i novog bestsellera.

Pod haubom novog Chevroleta Aveo nalazit će se 1,4 i 1,6 litarskim 4-cilindričnim motorima, u rasponu snage od 100 do 115 konja. Ugrađen je i novi 6-brzinski automatski mjenjač, no standardno će se i dalje ugrađivati ručni, pogotovo za europsko tržište.

Chevrolet Aveo Hatchback (pet vrata) i Sedan (četvora vrata) na tržištu se očekuju već u siječnju 2011. godine, a cijena će biti vjerojatno u skladu s trenutnim modelom. Proizvodit će se u GM-ovoj tvornici Orion Township u Michiganu.