Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiChevrolet Aveo RS premijerno u Detroitu

Chevrolet Aveo RS premijerno u Detroitu


Chevrolet Aveo dosad nije imao sportsku verziju, ali za koji mjesec i to će promijeniti. Na sajmu u Detroitu predstavljen će biti Aveo RS s 1.4-litrenim Ecotec turbo benzinskim motorom sa 138 konjskih snaga i šeststupanjskim ručnim mjenjačem.

Chevrolet Aveo RS premijerno u Detroitu

Riječ je o automobilu pripremljenom za sajam, dakle ne o serijskom modelu, ali većina pokazanog na ovom modelu primijenit će se i na serijskom, koji će najprije biti ponuđen kupcima u Sjedinjenim Državama. Američki Aveo počet će se proizvoditi u tvornici Orion potkraj ove godine. Hoće li ovakav ili nekakav drukčiji Aveo RS doći i na europsko tržište, ništa se još ne govori, ali za Chevrolet bi bilo šteta ne ponuditi mlađoj publici sportski model, pogotovo jer se tvrtka s nastupom na WTCC natjecanju profilira ne samo kao proizvođač jeftinih i pristupačnih automobila nego i kao brand sa sportskim duhom.

Chevrolet Aveo RS premijerno u Detroitu

Aveo RS je duži, širi i prostraniji nego aktualni Aveo, a karakterizira ga široka mogućnost personalizacije. Boracay plava boja, razdijeljena maska , dvostruka okrugla svjetla, izbočeni blatobrani, mnogo aluminijskih dodataka, maglenke ukomponirane u otvore za zrak, aerodinamični retrovizori, integrirani krovni spojler, dvostruka kromirana ispušna cijev, 19-colni metalizirani naplatci i plava kočiona kliješta dizajnerski su detalji koji čine Aveo RS posebnim i daju mu agresivnu notu. Ima petera vrata, ali kvaka stražnjih vratiju je skrivena, pa automobil izgleda kao trovratni hatchback.

Chevrolet Aveo RS premijerno u Detroitu

Mnogo pažnje posvećeno je i detaljima u unutrašnjosti. Prevladava mat crna boja, uz metalik i plave dodatke koji daju sportsku notu. Dizajneri su dosta inspiracije dobili od motocikala, pa su uz prednja i stražnja svjetla u tom stilu u unutrašnjosti napravili okrugli analogni brojač okretaja motora s asimetričnim LCD ekranom koji pokazuje brzinu i druge informacije. Show automobil ima čak i posebnu masku motora, grafitno srebrne boje sa srebrnim dodacima.

Chevrolet Aveo RS premijerno u Detroitu

Autor: Marijan Malčević