Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCeracoat Ceramic – nano maramice za vožnju bez brisača!

Ceracoat Ceramic – nano maramice za vožnju bez brisača!


Ceracoat Ceramic – nano maramice za vožnju bez brisača!Premazi za vjetrobransko staklo na bazi nano tehnologije više nisu nikakva novost. Oni su na tržištu prisutni već gotovo cijelo desetljeće, no tek proteklih nekoliko godina ozbiljno su ga počeli osvajati, iz jednostavnog razloga što su masovna potražnja i povećani proizvodni kapaciteti doveli do drastičnog pada cijene ovog praktičnog proizvoda.

Prvenstvena namjena nano premaza za vjetrobran je omogućiti vožnju bez brisača i reducirati upotrebu sredstva za čišćenje. Već pri brzini od 50 km/h kapljice vode se više neće zadržavati na staklu, već će otklizati brže nego što bi ih mogle odstraniti metlice brisača. Isto tako, mušice i nečistoće mnogo će se teže primati za staklo, a za njihovo odstranjivanje dovoljan je samo mlaz čiste vode.

O čemu se tu zapravo radi? Premaz na staklu stvori sloj debljine svega nekoliko nanometara, što ga čini potpuno prozirnim i nevidljivim ljudskom oku. Taj sloj je iznimno tanak, otporan na mehanička oštećenja te, što je najzanimljivije u ovom slučaju, vrlo gladak. Osim što omogućava vožnju bez brisača i bolju vidljivost, nano premaz će zimi spriječiti zamrzavanje stakala ili znatno olakšati skidanje leda s njih, budući da se između leda i stakla nalazi sloj nano čestica. Ceracoat Ceramic nano premaz za vjetrobran traje približno 20 000 km ili približno godinu dana.

Više informacija dostupno je na www.ceracoat-ceramic.info.

Ceracoat Ceramic – nano maramice za vožnju bez brisača!