Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportCaterham F1 Team ‘žica’ lovu od fanova za zadnju utrku sezone u Abu Dhabiju

Caterham F1 Team ‘žica’ lovu od fanova za zadnju utrku sezone u Abu Dhabiju


Nakon preskočene dvije utrke zbog novčanih problema, Caterham F1 Team dosjetio se ‘žicati’ lovu od fanova za posljednju utrku u Abu Dhabiju. Treba im ‘samo’ 2,35 milijuna dolara.

‘Žicanje’ se modernim rječnikom zove ‘crowfunding’, pa je pokrenuta crowfunding kampanja nazvana #RefuelCaterhamF1. Novac namjeravaju prikupiti preko specijalizirane web stranice Crowdcube, a krajnji rok im je 14. studenog.

Svotu od 2,35 milijuna dolara prvenstveno misle prikupiti od fanova, ali dobrodošli su i sponzori. Može se donirati koliko tko želi, minimalno 10 dolara. Svim ‘dobrotvorima’ Caterham se planira zahvaliti tako što će napisati njihova imena na bolidu.

– Ova momčad zaslužuje budućnost i siguran sam da se mnogo navijača i kompanija slaže s nama, pa mislim da je ovo najbolji način da pokažu podršku – kazao je Finbarr O’Connell, privremeni šef momčadi.

Pa eto, ako za 10 dolara želite svoje ime na bolidu Formule 1, uplatite jadnim Caterhamovcima. Mi ipak mislimo da s tih 10 dolara bolje možete pomoći nekom gladnom i jadnom u svojoj blizini, a bogataši koji su se zaigrali s novcima, pa ne mogu isfinancirati sudjelovanje u jednom od najskupljih sportova na planeti, takvu pomoć ne zaslužuju.