HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportCasentino Rally se vozi ovog vikenda, Viliam Prodan i njegov tim su spremni!

Casentino Rally se vozi ovog vikenda, Viliam Prodan i njegov tim su spremni!


Rebenland rally, Lavanttal rally, Opatija rally, Saturnus Velenje rally… četiri su ovogodišnje postaje u sklopu Mitropa rally kupa koje je uspješno odradio Viliam Prodan Rally Team. I sad idu dalje…

Nakon četiri utrke stoje vrlo dobro na tablici, na drugom mjestu ukupnog poretka! Mala pauza od 45 dana dobro je došla za mali odmor i kvalitetnu pripremu za teške talijanske brzince koji su specifični i drukčiji od onih koji se voze u Hrvatskoj, Sloveniji ili Austriji. Prvi od tri talijanska natjecanja je “Casentino rally” u regiji Toscana. Brz, atraktivan, jako puno posada na startnoj rampi koje ove godine predvode Stephane Sarrazin te Lorenzo Berttelli, ovogodišnji sudionik WRC-a.

Reli se sastoji od 9 brzinskih ispita, od toga gradski super- specijal u petak 17. srpnja u večernjim satima ulicama malog Toskanskog grada Bibbienne, a ostalih 8 na rasporedu su u subotu, a kao “šlag na tortu”, posljednji brzinac u dužini od 37 kilometara na rasporedu je u kasnim večernjim satima s početkom u 22.00 sata.

Casentino Rally se vozi ovog vikenda, Viliam Prodan i njegov tim su spremni 02

Evo što Viliam Prodan kaže o reliju:
“Casentino rally je pred nama, dobro znano natjecanje na kojem smo nastupili već dva puta tako da nam brzinci, podloga te ostali ekstremni uvjeti, a pri tome mislim na temperaturu koja doseže i do 40 stupnjeva na užarenom Talijanskom asfaltu nije strano. Pauza od mjesec i pol dana dosta je ostavila traga na nama pa smo prošlog vikenda odradili kraće testiranje na kojem smo ponajprije zagrijali samoga sebe te podesili auto u skladu sa brzincima koje Nas čekaju.

Casentino je poznat kao jedan od najtežih Talijanskih rally-a specifičan po velikim brzinama po ekstremno visokim temperaturama, te po posljendnjem brzinskom ispitu od 37 kilometara koji se vozi kao noćni tako da do posljednjeg metra nije apsolutno ništa riješeno. Iskustva od prošle i pretprošle godine dobro su nam došla da se adekvatno pripremimo te da spremni idemo u nove Europske jurnjave.

Do idućeg javljanja sportski pozdrav!”