Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCarlsson CK20

Carlsson CK20


Novi Carlsson CK20 napravljen je za neograničene vozačke užitke. Temelji se na Mercedesovom modelu SLK 200 s 195KS, a kako kažu u Carlssonu, zbog nove suspenzije i postavki idealan je za ‘friziranje’. Za model SLK 200 Carlsson je ponudio CK20 kit za nadogradnju i pojačanje mašine koji povećava turbo kompresiju za 0.1 bar te daje snagu od 195KS (144 kW). Drugim riječima Carlssonov CK20 paket daje veću snagu standardnim modelima pogotovo na manjim brzinama. Kada već spominjemo brzinu, recimo i kako ovaj paket omogućuje ubrzanje od 0-100 km/h za 6.7 sekundi te maksimalnu brzinu od 237 km/h.

Već originalni SLK 200 ima odlične vozne karakteristike, no s dodatkom Carlssonove sportske suspenzije automobil je niži za najmanje 30 mm, tako da s nižim centrom gravitacije još dobija na stabilnosti. Nadalje, originalni aerodinamički SLK 200 paket sastoji se od prednjeg spojlera i Xenon maglenki te velikim zračnim usisnikom. Uz CK20 paket automobil će dobiti i stražnji prigušivački sustav koji je napravljen od nehrđajučeg kromiranog čelika na kojem je ugraviran Carlsson logo. Ne treba posebno napominjati kako je ispušni sustav usklađen s mašinom tako da se dobivaju maksimalno moguće vozne performanse.
Interijer je priča za sebe. Dvobojna ‘Walknappa’ Nappa koža (siva i smeđa) izgleda vrlo luksuzno i odlično se uklapa u ostali dio unutrašnjosti. Kontrolna vozačka tabla i centralna konzola su ‘na nivou’, tako da će uz odlične vozne performanse užitak u vožnji biti jedinstven. Ne smijemo zaboraviti kako je i sigurnost putnika jedna od glavnih karakteristika ovog modela. Jednostavno je sve dovedeno do savršenstva.
Sportskom izgledu doprinose i 18 inčni kotači sa Dunlop SP Sport Maxx gumama 8.5 x 18″ s 225/40 prednje i 10 x 18″ s 255/35 stražnje).
Možda na prvi pogled ovaj Carlsonnov ‘nabrijanac’ i ne izgleda toliko moćno kao na prvi pogled, no ne smijemo zaboraviti kako se ovdje radi o spoju luksuza, ugodne i sportske vožnje. Drugim riječima, Carlsson CK20 je automobil koji bi svatko poželio.