Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportCarlos Sainz pobjednik utrke Dakar 2010! (video)

Carlos Sainz pobjednik utrke Dakar 2010! (video)


Dvostruki svjetski prvak u WRC-u iz 1990. i 1992. godine, Carlos "El Matador" Sainz, u svoju je bogatu vozačku karijeru ubilježio još jednu vrijednu pobjedu. Donosimo presjek cijele utrke Dakar u svim kategorijama.

Carlos Sainz pobjednik utrke Dakar 2010!

Španjolac je u svom Volkswagen Tuaregu pobijedio u 5 brzinskih ispita. Borba za prvo mjesto bila je vrlo neizvjesna, ali je ipak uspio izvući pobjedu s 2 minute i 12 sekundi prednosti ispred timskog kolege, odličnog Naseera Al-Attiyaha (VW), te nešto više od pola sata prednosti ispred Amerikanca Marka Millera (VW). Ovo je ujedno i trostruka pobjeda za Volkswagen, kao i treća pobjeda u Dakaru 1980. i 2009. godine. Dodajmo kako je četvrti do cilja stigao Francuz Stéphane Peterhansel (BMW), dok je peti bio također Francuz Guerlain Chicherit (BMW).

Carlos Sainz pobjednik utrke Dakar 2010!

Cyril Despres prvi među dakarskim motoristima
Pobjednik 2 brzinska ispita, vodeći nakon 3. etape i ukupni pobjednik 32. izdanja Dakara je Cyril Despres na KTM-u. Francuz je drugoplasiranom Norvežaninu Palu Andersu Ullevalseteru također na KTM-u pobjegao čak 1 sat 2 minute i 52 sekunde, dok je treći do cilja stigao čileanaca Francisco "Chaleco" Lopez Contardo (Aprilia). Ovo je Depresu treća pobjeda, preostale dvije ostvario je 2005. i 2007. godine.

Carlos Sainz pobjednik utrke Dakar 2010!

Vladimir Chagin najbrži u kategoriji kamiona
S konačnim vremenom od 55 sati 4 minute i 47 sekundi prvi u kategoriji kamiona završio je Rus Vladimir Chagin (Kamaz). Drugi je bio njegov zemljak Firdaus Kabirov (Kamaz), dok je treće mjesto pripalo Nizozemcu Marcelu Van Vlietu (Ginaf). "Tsar" je došao do šeste pobjede, nakon onih koje je ostvario 2000., 2002., 2003., 2004. i 2006. godine te je time ulovio priključak za čehom Karelom Lopraisom po broju pobjeda.

Carlos Sainz pobjednik utrke Dakar 2010!

Marcos Patronelli dakarska pobjeda u quad-ovima
Prošle godine drugi, ove godine pobjednik, rezultati su koje je ubilježio Argentinac Marcos Patronelli (Yamaha). Pobjedu je ostvario s gotovo dva i pol sata prednosti ispred svog starijeg brata Alejandra Patronellija (Yamaha), dok je treći bio Španjolac Juan Manuel "Pedrega" Gonzalez Corominas (Yamaha). Trostruka pobjeda za jamahu. četvrti je bio Francuz Christophe Declerck (Polaris) te peti Poljak Rafal Sonik (Yamaha).

Carlos Sainz pobjednik utrke Dakar 2010!

I za kraj nekoliko zanimljivih videa koji će vam dati presjek ovogodišnje utrke Dakar 2010. Ponovo smo zajedno iduće 2011. godine!