Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCar Sharing u Zagrebu – koristite vozila upravo onoliko koliko vam treba

Car Sharing u Zagrebu – koristite vozila upravo onoliko koliko vam treba


Korištenje sustava je jednostavno. Najbliže vozilo slobodno za korištenje možete locirati pomoću pametnih telefona.

Prvo iz flote od 30 vozila u promet je s Cvjetnog trga pustila Ana Preost, voditeljica Zagrebparkinga, podružnice Zagrebačkog holdinga. Projekt vođen konceptom „Više vožnje i manje gnjavaže“ građanima je predstavio Matija Krznar, direktor tvrtke Urban Mobility koja je u Hrvatsku donijela uslugu car sharinga Spin City.

Kako bi usluga bila što bolje prilagođena različitim potrebama građana, za njezino korištenje postoji nekoliko tarifa. Najpovoljnija je cijena 1,91 kune po minuti.

Vozila su korisnicima dostupna 24 sata na dan svih sedam dana u tjednu. Najbliže se vozilo locira putem aplikacije Spin City izrađene za pametne telefone na platformama iOS i Android. Po završetku vožnje vozilo se može ostaviti na bilo kojem javnom parkirališnom mjestu unutar Spin City zone, a na desetak mjesta u gradu bit će i mjesta posebno rezervirana za vozila Spin Cityja. Među tim su mjestima Trg maršala Tita kraj Hrvatskog narodnog kazališta, Park Stara Trešnjevka, Amruševa ulica, Strojarska te Radnička cesta kraj ZagrebTowera.

Car Sharing u Zagrebu - koristite vozila upravo onoliko koliko vam treba 02

Car sharing spaja suvremenu tehnologiju s  ekonomijom dijeljenja te ekologijom. Zahvaljujući dijeljenju vozila, smanjuje se opterećenje prometnica i parkirališnih mjesta te zagađenje zraka ugljičnim dioksidom.