Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaCadillac User Experience (CUE) – zajednički projekt General Motorsa i Boscha

Cadillac User Experience (CUE) – zajednički projekt General Motorsa i Boscha


Bosch je predstavio prvi informacijski sustav na svijetu s operativnim sustavom otvorenog koda. Cadillac User Experience (CUE) radi na Linuxu, a spaja zabavu, navigaciju, komunikaciju i radne funkcije u jednu elektroničku jedinicu.

Moderni pametni telefoni i tablet računala zanimljivi su upravo zbog svojih aplikacija. Pojam „Apps“ označuje aplikacije, odnosno bezbroj korisnih softverskih paketa koji povezuju ljude u pokretu s informacijama i komunikacijom na internetu. Od izuma pametnog telefona do danas razvijene su tisuće takvih aplikacija diljem svijeta. One se jednostavno preuzimaju s interneta, i to besplatno ili uz malu naknadu.

Iako su se ovi praktični pomagači dosad mogli upotrebljavati samo na Apple i Android uređajima, Bosch u budućnosti planira i vozačima automobila otvoriti vrata u ovaj poseban svijet. „Uporabom naše nove središnje konzole za General Motors povezat ćemo vozače automobila s internetskim svijetom na način koji je prilagođen posebnoj okolini u automobilu“, rekao je dr. Uwe Thomas, predsjednik Odjela za automobilsku multimediju u Boschu. Nova tehnologija temelji se na bogatom iskustvu u tehnologiji vozila najvećeg svjetskog dobavljača u automobilskoj industriji. „Još jedna prednost je jednostavno rukovanje uređajem uporabom glasovnih naredbi“, izjavio je Thomas.

Središnja jedinica za zabavu, informacije, komunikaciju i rad
Vozač automobila upotrebljava središnju konzolu u GM vozilima za upravljanje audio- i videosustavima, reproduktorima spojenima putem USB-a ili Bluetootha®, pametnim telefonima, posebnim sustavima u vozilu za pozive u slučaju nužde kao što je OnStar, telematičkim uslugama, radio prijemom putem satelitskog radija AM, FM ili Sirius XM te internetskog radija DAB ili Pandora®, sustavima za parkiranje s pomoću videotehnologije kao i navigacijom vozila te, nimalo manje važnom, klimatizacijom. Ukratko, to uključuje sve informacijske i zabavne te operativne sustave u vozilu koje možete zamisliti. Nadalje, središnja konzola također omogućuje međusobnu komunikaciju različitih sustava, a da pritom vozač ne mora raditi baš ništa. Tako vozač dobiva više informacija i udobnosti, a smanjuje se broj dosadnih postupaka koje mora obaviti. To je ono što stručnjaci u Boschu nazivaju „pogodnostima vožnje“.

Bosch povezuje automobile s internetom
„Zahvaljujući tehnologiji CUE, Cadillac User Experience, General Motors i Bosch ujedinili su snage kako bi stvorili novu osnovu za serijsku proizvodnju automobilskih informacijskih i zabavnih sustava“, izjavio je Uwe Thomas. CUE je prvi informacijski sustav za vozača na svijetu koji se pokreće iz operativnog sustava s otvorenim kodom. To je mobilna softverska platforma Linux koja zapravo približava informacijski sustav za vozača idejama kvalificiranih tvoraca softvera i postupno ulazi u ogroman svijet programa poput onih koje danas upotrebljavaju korisnici modernih tablet računala i pametnih telefona.

Istovremeno Bosch želi smanjiti razliku između kratkoročnog, zanimljivog svijeta aplikacija i dugog vijeka trajanja proizvoda koji su karakteristični i potrebni automobilskoj industriji koja sigurnost stavlja na prvo mjesto. „Boscheva mobilna platforma otvorenog koda postat će veza između iznimno pouzdane automobilske tehnologije i softverskog svijeta za mobitele i multimedijsku komunikaciju koji se jako brzo razvija“, rekao je Uwe Thomas. To znači da će vozač moći podesiti mnoge operativne funkcije automobila kako bi odgovarale njegovim pojedinačnim promjenjivim potrebama u budućnosti, te održavati sustav informacija i zabave „vitalnim“ dugo nakon kupnje automobila. Čak će i kupci rabljenih automobila kasnije profitirati zbog toga.

Proizvođači automobila sada mogu iskoristiti prednosti tih individualiziranih funkcija: najnovije nadogradnje softvera jednostavno se mogu prenijeti na sustav vozila netom prije isporuke ili čak kada je automobil već u prodavaonici kako bi se ispunili posebni zahtjevi kupaca. Primjerice, na taj se način mogu zadovoljiti potrebe različitih tržišta ili prenijeti važne nadogradnje ili uključiti najnovija usavršavanja.

Bosch razvija i isporučuje središnje konzole, tj. centralne upravljačke uređaje za mnoge različite modele automobila General Motors. U međuvremenu će njima biti opremljeni modeli Cadillac XTS, SRX i ATS za 2013. godinu namijenjeni za prodaju na sjevernoameričkom tržištu. Središnja konzola prerasta u platformu za cijeli raspon modela proizvođača General Motors.

CUE spaja mnoge različite funkcije informiranja i zabave
Operativni koncept CUE temelji se na znanju i iskustvu u automobilskoj industriji koja posjeduju kompanije General Motors i Bosch, stručnjaci za osjetljiva sučelja koja spajaju čovjeka i tehnologiju. CUE je osmišljen kako bi smanjio stres i napor vozača, pružio informacije i zabavu te osigurao veću udobnost istovremeno izbjegavajući sve smetnje koje odvlače pažnju od primarnog zadatka upravljanja vozilom. Vozač upotrebljava zaslon osjetljiv na dodir, središnju upravljačku ploču, daljinsko upravljanje volanom ili vlastiti govor za upravljanje raznim funkcijama za audio- i videofunkcije, navigaciju, komunikaciju ili praktične tehnologije vozila.

Tehnologija komunicira s vozačem putem proizvoljno programibilnog klastera instrumenata, zaslona u raznim bojama ili glasovne produkcije s pomoću audiosustava. Sve ovo kontrolira Boscheva središnja konzola. U premium verziji radi s trojezgrenim procesorom, a opremljena je s 32 GB flash memorije i 1 GB RAM-a.

Izgovorite naredbu
Glasovne naredbe predstavljaju samo jednu od mnogih sofisticiranih funkcija nove središnje konzole. Dosad je vozač trebao naučiti specifičan niz naredbi za rukovanje sustavom. Za razliku od toga CUE može razumjeti vozača kada on/a govori kao da razgovara sa suvozačem. Rečenica „Nazovi Ivana Horvata u ured“ govori središnjoj konzoli što joj je činiti: pronaći telefonske brojeve Ivana Horvata, odabrati broj njegova ureda, proslijediti broj na mobitel, uključiti hands-free funkciju i birati broj i to sve u svega nekoliko sekundi. Glasovna komanda CUE čak razumije vozača kada on/a govori primjerice, na njemačkom jeziku umjesto na američkom engleskom, ili čak na dijalektu.

Nadalje, možda vozač želi poslušati određenu pjesmu s popisa od 5000 pjesama snimljenih na iPhoneu. Prije je traženje određene posebne pjesme bilo teško, a ponekad čak i opasno u prometu. Sada je dovoljno izgovoriti rečenicu “Pusti Pink Floyd” i CUE pronalazi pjesmu na iPhoneu, uključuje audiosustav i melodija Pink Floydove pjesme ispunjava automobil. Ne može biti jednostavnije.

Uz glasovne naredbe uporaba je još jednostavnija
Zahvaljujući ovoj vrsti glasovnog upravljanja, Boschevi razvojni inženjeri uspjeli su znatno olakšati život vozačima automobila. CUE također izbjegava davanje nepotrebnih informacija dok god nisu potrebne njegove usluge. Smanjuje količinu informacija prikazanih na zaslonima na najmanju moguću mjeru i uredno ih skriva iza inteligentnog dizajna. CUE se potom brzo uključuje čim netko pomakne ruku prema upravljačkoj ploči. Korištenje je izuzetno jednostavno: svi vozači koji se znaju koristiti pametnim telefonima ili tablet računalima mogu intuitivno upotrebljavati operativni zaslon osjetljiv na višestruke dodire sustava CUE. Zaslonom se upravlja s pomoću pokreta prstima kao što su pritisak, razdvajanje, pomicanje i ostali. Stručnjaci te pokrete nazivaju funkcijama pritiskanja, pomicanja, guranja, brzog povlačenja, povlačenja te duljeg pritiska, širenja i smanjivanja. Vozač dobiva vidljive povratne informacije za svaki unos od operativne jedinice u obliku blagog mehaničkog impulsa.

Velik asortiman sučelja
CUE odgovara mnoštvu raznih komunikacijskih opcija s eksternim uređajima i medijima – do deset paralelnih veza putem Bluetootha 3.0 i USB sučelja, iPod i iPhone spajanja, utora za SD karticu, Bluetooth veze za mobilnu telefoniju s glasovnim upravljanjem, hands-free radom sa smanjenjem šumova i mogućnošću učitavanja, analiziranja i reproduciranja gotovo svih popularnih digitalnih audio- i videoformata. Predsjednik Boscheva Odjela za automobilsku multimediju Uwe Thomas ukratko opisuje ovu inovaciju na sljedeći način: „Boscheva središnja konzola i Cadillac User Experience kompanije General Motors stvaraju potpuno nove načine komunikacije, informiranja i rada unutar automobila za vozača.“