Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiCadillac Aera i Smart 454 premijerno na Los Angeles Auto Showu

Cadillac Aera i Smart 454 premijerno na Los Angeles Auto Showu


Auto salon u Los Angelesu donio je zanimljivu dizajnersku bitku u kojem su u samom vrhu Cadillac Aera i Smart 454 koncepti. Radi se o natjecateljskom Design Challengeu, u kojem su sudjelovala mnoga ugledna automobilska imena kao što su Mercedes-Benz, Honda, Nissan, Toyota i Maybach.

Već se sedam godina održava ovo natjecanje, a ove je godine morali su napraviti "1.000 pound car", odnosno prikazati svoju viziju efikasnog automobila za četiri putnika, a koje je udobno, sigurno ima dobre vozne karakteristike i dizajn.

Cadillac Aera koncept potpisuje General Motors Advanced Design California studio koji je od 2005. godine osvojio tri nagrade.

Zanimljivo drugo dizajnersko rješenje je i Smart 454, kojeg potpisuje Mercedes-Benz Advanced Design Germany. Zanimljivo je da je ovaj koncept kojeg su napravili nevjerojatno tehnički potkovani roboti. Spomenimo Tridion šasiju, koju su razvili “Smart Granny Robots” (poznati i kao SGR), a koja je sastavljena od kabon fiberskih vlakana, a po dizajnu i geometriji šasija bi trebala biti optimizirana po snazi i težini.