HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportBusiness VIP Kup – završno okupljanje kup vozača

Business VIP Kup – završno okupljanje kup vozača


Sezona je na kraju u svim disciplinama hrvatskog auto sporta. Predstoje još neke utrke, kao što je i završnica ovogodišnjeg „Business VIP Kupa – Make Roads“.

Ovogodišnja, druga sezona ovog kupa usmjerena na kružne staze, pa će tako nakon otvaranja sezone na Grobničkom polju, nastavka kroz utrke u Sloveniji (Cerklje) u dva navrata, Slovačkoj, ali i još jednom „ljetnom“ izdanju na Grobniku, svoj finale za 2017.godinu doživjeti na Automotodromu Grobnik, uoči najavljenog prvog snijega ove jeseni, a čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“.

Subotnji Grobnik Track Day 11.studenog u cjelodnevni program uvrstio je i treninge, odnosno dvije bodovne utrke BVK što će biti 10. i 11. bodovna vožnja sezone u identičnim automobilima „Seat Ibiza Cupra 1.8“. U rezultatima je 15 vozača, a najviše je, očekivano, pokazao vodeći Kupa najtrofejniji hrvatski automobilist Dubrovčanin Niko Pulić koji je stekao zavidnih i teško dostižnih 39 bodova prednosti ispred Karla Babića. Tek bod manje ima Radisav Drnjević i njih su dvojica ujedno najbolje plasirani vozači u kategoriji „ minus 40“ (godina). Očito će se u borbu za drugo i treće mjesto sezone uz njih dvojicu uključiti čak još trojica vozača: Rajmond Terčić, Hrvoje Utović i Zoran Kotromanović čiji minimalni zaostatak, ali i poneka pobjeda tijekom sezone, garantira da mogu do postolja.

Prvi trening predviđen je u 10 sati, a prva od dvije bodovne vožnje u 12,50 sati. Preostali dio dana od 9 do 17 sati grobničkom će stazom voziti brojni ljubitelji brzina koji se uobičajeno okupljaju na Grobnik Track Day-u čiji je organizator Udruga Staza Grobnik.