Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBuick Regal GS, liči li na europski model Opel Insignia OPC?

Buick Regal GS, liči li na europski model Opel Insignia OPC?


Iako ovaj automobil vjerojatno nikada neće vidjeti na europskim cestama, ako se malo bolje zagledate u priložene slike vidjet ćete kako neodoljivo liči na jedan noviji i već popularni europski automobil. Dobro je znati što se događa preko bare, to uvijek ima utjecaja i na europsko tržište. Evo pričice…

Ako pogledate slike Buicka Regal GS, prepoznat ćete kako izgleda isto kao Opelova Insignia OPC. Nije niti čudo a sada ćemo i objasniti zašto. Oba automobila dijele istu platformu, što opet nije čudno, jer je GM (General Motors) vlasnik Buicka, GM je vlasnik i Opela, pa otuda ta paralela. Ista platforma trebala bi smanjiti  proizvodne troškove, što u konačnici znači bolju konkurentsku cijenu na tržištu, a samim tim i veću prodaju. Ima moćan motor od 295 konja, pogon u europskom stilu na prednjim kotačima što su mnogi kritizirali zbog proklizavanja, no impresivni HiPerStrut sustav rješava sve probleme. Priča se i o AWD pogonu, no tu je problem oko veće ukupne težine pa tako i smanjenih voznih karakteristika. No, očito su pronašli odličan sustav, kao što je to npr. primjer s Ford Focusom RS, najjačim serijskim automobilom s prednjim pogonom, koji razvija više od 300 konja (u Black ediciji čak 350KS).

U svakom slučaju, Buick je nekada bila poznata američka marka, danas pomalo zaboravljena, tako da nam je ovo odlična prilika za podsjetnik na jednu pravu legendarnu marku koja postoji od 1903. godine.