Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliBugatti Veyron Super Sport s 1.200KS postavio rekord od 430 km/h

Bugatti Veyron Super Sport s 1.200KS postavio rekord od 430 km/h


Poznato je kako je Bugatti Veyron zaista poseban i vjerojatno najbrži serijski automobil na svijetu. No u Bugattiju nikada nisu zadovoljni, znaju da uvijek može bolje. Najnoviji model, Bugatti Veyron Super Sport, proizveden je u vrlo limitiranoj seriji od samo 300 primjeraka,  upravo je srušio novi brzinski rekord.

Kada automobil juri preko 300 km/h, tada možemo reći kako je pravi super sportaš, a kada kao ovaj može potegnuti i daleko iznad 400 km/h, onda za njega nemamo prave riječi. Ovaj je model u prekrasnoj crno-narančastoj kombinaciji je isto tako i najjači Bugatti na svijetu, sa svojih 1.200 konjskih snaga a koje izvlači iz 8.0 litarskog W16. Kažu kako je šasija ozbiljno redizajnirana kako bi izdržala ovu nevjerojatnu snagu.

Uz sjajan motor koji je pod haubom, još dva elementa utječu na sve ono najbolje što ima ovaj fantastični automobil, a to su još naprednija aerodinamika, te velika količina ugrađenih laganih karbon-fiberskih vlakana. Dakle, od 0-100 km/h ubrzava za nevjerojatnih 2 i pol sekunde, a od 0-200 km/h za još nevjerojatnijih 7,3 sekunde, što do stotke ne postižu i neki bolji automobili. No, posljednji podatak nam se čini najfascinantniji – od 0-300 km/h ubrzava za samo 15 sekundi!

Naravno, najzanimljiviji podatak sigurno je koliko ovaj automobil zaista može maksimalno potegnuti. Bugatti i njihov testni vozač Pierre-Henri Raphanel već drže rekorde ubilježene i u Guinnessovoj knjizi rekorda od 429 i 434 km/h.

Eto, ekipa u Bugattiju zaista ima slatke muke. Ali i novi vlasnici jednog od 300 komada modela Veyron Super Sport čija je cijena oko 1,8 milijuna dolara. I jedan detaljčić – znate tko je vlasnik Bugattija? Volkswagen!

I to nije sve, za kraj poslastica – šuška se kako Bugatti već razvija nasljednika Veyrona, za kojeg se ne zna kako će se zvati, ali vjerujemo kako će biti moćniji. Snazi i prestižu nikad kraja… 🙂