Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliBugatti Veyron Grand Sport Vitesse Special Edition na Pebble Beach Concours d’Elegance

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Special Edition na Pebble Beach Concours d’Elegance


Ako ste ljubitelji skupih i egzotičnih automobila, tada ste trebali biti u Kaliforniji na 2012 Pebble Beach Concours d’Elegance, gdje je predstavljen i Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.

Radi se o posebno pripremljenom super sportskom automobilu koji je kombinacija rekordera Veyron Super Sport i “lifestyle” Veyron Grand Sport, oba Bugattijeva modela. Ovaj koji vidite na slici vrijedi oko 2,3 milijuna američkih dolara, što je osjetno više od “regularnih” Bugattija, čija je cijena između milijun i 1,5 milijuna dolara.

Ovogodišnji 2012 Pebble Beach Concours d’Elegance, koji se održavao na lokaciji The Quail (Monterey, Kalifornija, SAD), okupio je sjajne automobile, kao ranije predstavljeni Rolls-Royce Ghost sedan, ali i ovaj o kojem danas pričamo. Poseban je po više elemenata, kao što je i posebna plavo/bijela kombinacija koja podsjeća na legendarni Bugatti Type 37A iz 1928. godine, a koji je višestruki pobjednik Grand Prix utrka.

Kao i drugi Veyron modeli, i Grand Sport Vitesse je napravljen od laganih karbon-fiberskih vlakana, magnezija i aluminija. I brojni elementi u unutrašnjosti napravljeni su od laganih materijala, kao što je i centralna konzola.

A pod haubom prava raskoš 8,0 litarski W16 motor s čak 4 turbo-punjača koji razvija brutalnih 1.200 konja. S tom snagom od 0-100km/h ubrzava za samo 2,8 sekunde, uz maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na “samo” 410 km/h.

U videu niže nećete vidjeti ovaj posebni model, nego “standardni” Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, koji je također čista uživancija za uši i oči.