Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliBugatti Galibier – projekt se razvija sigurno, bit će vrlo luksuzan, brz i skup!

Bugatti Galibier – projekt se razvija sigurno, bit će vrlo luksuzan, brz i skup!


Ne, nije Bugattiju krajnji domet model Veryon, nikako. Kompanija u vlasništvu Volkswagena planira predstaviti novi biser u svojoj kolekciji – ultra luksuzni Galibier.

Bugatti Galibier, koncept u sedan izvedbi vidjeli smo još 2009. godine, kao i 2010. godine na auto salonu u Ženevi. No, povratna informacija od potencijalnih kupaca i nije baš bila obećavajuća. Naime, najviše su se žalili kako nije dovoljno “poseban”, kako izvana tako niti iznutra.

Kako bi pogodili želje kupaca koje cijena ionako ne zanima, Bugatti je krenuo s izmjenama. No, promjene su došle i su samom vodstvu kompanije, na mjesto Wolfganga Duerheimera, dosadačnjeg čelnog čovjeka za Bugatti i Bentley brandove došao je novi – Franz-Josef Paefgen. Tijekom 2012. godine Duerheimer odlazi u Audijev R&D jedinicu, a na njegovo mjesto dolazi Wolfgang Schreiber.

Pošto puno podataka o ovom automobilu nema, potrudili smo se i pronašli nekoliko video priloga koji vjerno najavljuju o kakvom se luksuzu radi. Spomenimo na kraju kako će mu cijena biti tek nešto veća od 1,4 milijuna američkih dolara… 🙂