Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliBugatti Chiron – zašto ne ide brže od 483 km/h? Nema guma koje to mogu podnijeti!

Bugatti Chiron – zašto ne ide brže od 483 km/h? Nema guma koje to mogu podnijeti!


Bugatti Chiron, inače vjerojatno novi najbrži serijski automobil na svijetu i nasljednik voljenog Veyrona ima ozbiljne probleme – ne mogu mu pronaći prave “cestovne cipele”.

Naravno, malo se šalimo, ali činjenica je kako bi novi Bugatti Chiron mogao biti i brži od 483 km/h (300 mph) kada bi neki proizvođač guma proizveo gume koje mogu izdržati tu brzinu. Zvuči čudno, ali tako bar tvrde u Bugattiju. To su informacije koje je potvrdio i Bugattijev testni vozač Andy Wallace.

Činjenica je kako automobil dokazano juri većom brzinom od 450 km/h, no snagu od 1480 konja, koliko razvija motor koji se nalazi pod haubom Bugatti Chirona. Ako ne znate tko je Andy Wallace, to je čovjek koji je postigao dva brzinska rekorda ’90-tih godina u Jaguaru XJ220 i McLarenu F1. Isto tako, upisan je i kao pobjednik legendarne utrke 24 Hours of Le Mansa.

Trenutno je Bugatti Chiron elektronički ograničen na 420 km/h, a koristi najbolje gume koje je proizveo Michelin. No, čini se kako one nisu niti približno dobre za ono što Chiron može izvesti. Nadamo se da će se i to dogoditi.

A konkurencija? Postoji, naravno. Jedan od njih je i Venom F5 kojeg potpisuje Hennessey Special Vehicles. Osnivač kompanije John Hennessey vjeruje kako će uskoro probiti magičnu granicu od 300 milja na sat jer su se toj brojci ozbiljno približili. Bitka za najbrži serijski proizvedeni automobil na svijetu se nastavlja…