Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportBTCC novosti: Vraća se svjetski prvak Priaulx, dolazi Infiniti

BTCC novosti: Vraća se svjetski prvak Priaulx, dolazi Infiniti


U Birminghamu je u tijeku Autosport show, na kojem je sva krema britanskog automobilističkog sporta. Objavljeno je nekoliko značajnih novosti vezano za British touring car championship.

Jedna od najznačajnijih vijesti je povratak Andyja Priaulxa, koji je karijeru započeo u ovom natjecanju 2001. godine, a proslavio se osvojivši s BMW-om jedan europski i tri svjetska naslova prvaka od 2004. do 2007. godine. Proteklih godina vozio je za BMW u DTM-u, a u BTCC se vraća također s BMW-om. Vozit će BMW 125i M Sport za West Surrey Racing, ekipu koja je lani osvojila momčadski naslov prvaka. U ekipi je još i Sam Tordoff, dok aktualni prvak Colin Turkington još nije potvrdio nastavak karijere, jer se njegov glavni sponzor eBay povukao.

Prvak iz 2013. Andrew Jordan, koji je lani vozio Hondu Civic, ove godine pridružio se ekipi Triple Eight Racing i vozit će tvornički MG6 GT. MG je, podsjetimo, lani osvojio naslov prvaka među proizvođačima.

Na showu u Birmighamu pokazano je još nekoliko novopripremljenih automobila spremnih za iduću sezonu te predstavljene neke nove ekipe. Aiden Moffat je lanjski Chevrolet Cruze zamijenio Mercedesom A-klase, a u istom će autu nastupati i Adam Morgan, koji ga je vozio i lani.

AmD Tuning predstavio je Ford Focus koji će voziti Mike Bushell, novajlija u BTCC-u, lanjski prvak UK Clio Cupa. Novajlija u BTCC-u je i ekipa Infinitija. Japanski proizvođač premijerno ulazi u natjecanje s modelom Q50, a vozači će biti Derek Palmer Jr. i Richard Hawken.