Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBrabus S 350 BlueTec ECO PowerXtra je ekološki prihvatljiv

Brabus S 350 BlueTec ECO PowerXtra je ekološki prihvatljiv


Vjerovali ili ne, Brabus je razvio tuning kit u obliku posebno razvijenog ECU sustava, koji osim što podiže snagu vozilu, brine i o njegovoj štedljivosti i štetnosti na okolinu.

Čini se da s vremenom polako nestaju snažni i rastrošni agregati i zamjenjuju ih nešto manji, štedljiviji, ali i gotovo podjednako učinkoviti. S vremenom će se i tuning kuće postepeno prilagođavat ovoj filozofiji, koliko god nam ona ne bila draga.

Brabus ECO PowerXtra je plug-in modul koji podiže snagu na 313 konjskih snaga i okretni moment sa 620 na 690 Nm. No zanimljivije je da ovaj sustav još uvijek zadržava štetne ispušne plinove 30 posto ispod granice EURO VI normi, koje će na snagu stupiti 2014 godine.

Ovaj sustav tuninga zanimljiv je iz razloga što ga je moguće u bilo kojem trenutku isključiti ili uključiti jednostavnim odabirom položaja 7G-TRONIC PLUS automatskog mjenjača.U takozvanom Eco modu, agregat razvija serijskih 258 konjskih snaga i vrlo nisku emisiju štetnih plinova, no u trenutku kada se prebaci u manualni ili sportski mod, aktivira se ECU sustav i snaga se podiže za 55 konjskih snaga.

U konkretnim performansama to znači da ubrzanje od 100 km/h traje 6.5 sekundi, što je pola sekunde bolje ubrzanje u odnosu na serijski model. Maksimalna brzina ipak ostaje nepromijenjena, odnosno elektronski ograničena na 250 kilometara na sat.

Brabus ECO Powerxtra DS6 moguće je ugraditi i na druge, primjerice na S 350 BlueTEC 4Matic, E 350 CDI BlueEFFICIECY i CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY. Cijena ovog sustava nije objavljena.

Izvor: Automoto-portal.hr