Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaBosch i TomTom zajedno mapiraju put za automatiziranu vožnju

Bosch i TomTom zajedno mapiraju put za automatiziranu vožnju


Mape visoke preciznosti ključne su za visokoautomatiziranu vožnju. Bosch zato koristi mape tvrtke TomTom u svojim automatiziranim ispitnim vozilima.

Razvoj automatizirane vožnje slagalica je s mnogo dijelova. Bosch se približava potpunom rješenju zajedno s nizozemskim pružateljem karti i prometnih usluga, tvrtkom TomTom. Dvije su se tvrtke dogovorile o suradnji na području karata za visokoautomatiziranu vožnju. Prema ovom dogovoru TomTom dizajnira potrebne karte dok Bosch, na temelju svog rada na projektiranju sustava, definira specifikacije kojima ove karte moraju udovoljavati. Čak i sada karte se rabe u automatiziranim vozilima koje Bosch ispituje na određenim javnim cestama u Njemačkoj (A81) i u Sjedinjenim Državama (I280).

Komentirajući o važnosti ovog pothvata, član Boscheva upravnog odbora Dr. Dirk Hoheisel kaže: „Automatizirana vožnja na autocestama od 2020. bit će moguća samo s kartama visoke preciznosti.”

Jan Maarten de Vries, potpredsjednik odjela za motorna vozila u tvrtki TomTom, također dodaje: „Do kraja 2015. želimo imati nove karte visoke preciznosti za automatiziranu vožnju za sve autoceste i ceste slične autocestama u Njemačkoj.” Pokrivenost cesta proširit će se kasnije na ostatak Europe i Sjevernu Ameriku.

Bosch i TomTom zajedno mapiraju put za automatiziranu vožnju 02

Autoceste i ceste slične autocestama u Njemačkoj bit će digitalizirane za automatsku vožnju do kraja 2015. godine.