Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaBosch dobilo nagradu Eurostar 2013 za razvoj automatizirane vožnje
Bosch Eurostar 2013

Bosch dobilo nagradu Eurostar 2013 za razvoj automatizirane vožnje


Bosch je jedna od tvrtki koja već duže vrijeme testira sustave automatizirane vožnje. Zanimljiva informacija kaže kako serijska proizvodnja sustava za pomoć pri vožnji u gužvama počinje 2014. godine.

Prekrižiti ruke i opustiti se – obje fraze za Gerharda Steigera, predsjednika Boscheva poslovnog područja za upravljanje sustavima podvozja sada imaju novo značenje. Bosch Eurostar 2013Jedan od projektnih timova unutar njegova poslovnog područja već dobre dvije godine radi na razvoju potpuno automatizirane vožnje. Na autocesti vozač već danas može mirno prekrižiti ruke i opustiti se dok ga automobil sigurno vozi kroz promet.

„Bosch je vodeća tehnološka tvrtka na području automatizirane vožnje, a Gerhard Steiger pokretačka je sila koja stoji iza ove fascinantne tehnologije“, kaže Luca Ciferri, urednik specijaliziranog časopisa Automotive News Europe. Zato je taj časopis Boschevu rukovodstvu dodijelio nagradu Eurostar 2013 u kategoriji „Supplier Division CEO“. Ta se nagrada već više od 10 godina jednom godišnje dodjeljuje osobama iz automobilske industrije u različitim kategorijama.

Bosch je i u prošlosti svojim izumima značajno pridonosio sigurnosti automobila: 1978. godine sa svojim sustavom protiv blokiranja s elektroničkim upravljanjem, 1980. godine elektroničkim upravljanjem zračnim jastucima, a 1995. godine elektroničkim programom stabilnosti. U 2000. godini pojavio se Boschev prilagodljivi sustav za kontrolu brzine, a u 2010. sustav za predviđanje kočenja. Bosch svoje sustave čini učinkovitijima, ali i povoljnijima. „Smanjivanje troškova otvara sustavima za pomoć pri vožnji put u kompaktnu klasu“, kaže Steiger. Prvi stupanj razvoja automatizirane vožnje Bosch će doseći 2014. godine sa sustavom za pomoć pri vožnji u gužvama koji potpuno automatski koči, ubrzava i upravlja. Bit će aktivan od nula do 50 km/h i time pokrivati tipičan promet Stop&Go. Ovaj će se opseg funkcija u nadolazećim godinama postupno proširivati i na kraju doseći potpuno automatiziranu vožnju.