Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiBMW X7 SUV – novi je model potvrđen, gradit će se u Spartanburgu u SAD-u
BMW X7 SUV

BMW X7 SUV – novi je model potvrđen, gradit će se u Spartanburgu u SAD-u


 Svjedoci smo eksponencijalnog rasta broja novih modela koji dolaze iz njemačkog automobilskog diva. Najnoviji model nosit će oznaku BMW X7 SUV.

Ovaj je model već potvrđen, a i saznali smo kako će se proizvoditi na američkom kontinentu, u kompanijinoj tvornici u Spartanburgu u Južnoj Karolini, odakle će se distribuirati širom svijeta, pa i na naše europsko tržište.

Predsjednik BMW grupacije Dr. Norbert Reithofer je jednostavno rekao: “Puno su me puta pitali – zašto ne napravite BMW X model koji bi bio veći od modela X5. Ponosan sam što možemo potvrditi kako ćemo razviti potpuno novi X model – BMW X7 SUV. Mogu vam potvrditi kako će novi SUV biti pravi BMW, snažan s jedne strane i štedljiv s druge strane”.

Inače, priča oko BMW X7 SUV sportskog terenca nije od jučer. O tome se već raspreda nekoliko godina, no nikada nije bilo riječi niti o mogućoj proizvodnji izlasku, njegovom izgledu. No, ovih se dana počela sve glasnije čuti priča oko ovog novog sportskog terenca koji bi mogao biti veliki hit. U stvari, kao i svi drugi BMW-ovi modeli.

Očekuje se kako će imati tri reda sjedala za sedam putnika, tako da bi BMW X7 SUV bio najveći SUV koji dolazi iz ove njemačke kompanije. Što se motorizacije tiče, pod haubom bi se mogla naći paleta V6 i V8 motora, možda neki od onih koje možemo pronaći u modelima BMW X5 ili X6.

Što se tiče same platforme, vjerujemo kako bi ona mogla biti zajednička s novim BMW-om Serije 7, a koji se također očekuje u bliskoj budućnosti. S obzirom da je BMW vlasnik i nekada britanskog automobilskog ponosa, Rolls-Roycea, šuška se kako bi i se mogao pojaviti i “super SUV” koji bi nosio oznaku britanske marke, no imao bi vlastitu platformu, motore i druge karakteristike, kako mehaničke tako i estetske.

BMW X7 SUV